Instanța constatat „neregularitatea rechizitoriului“ Tribunalul Constanța restituie la parchet dosarul angajatelor de la Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanţa! (DOCUMENT+MINUTĂ)
Instanța constatat „neregularitatea rechizitoriului“: Tribunalul Constanța restituie la parchet dosarul angajatelor- Instanța a dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, „constatând neregularitatea rechizitoriului nr. 614/ P/2022 din data de 16.08.2023 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa“, potrivit deciziei tribunalului.
- Decizia poate fi contestată, după cum este menționat în decizia Tribunalului Constanța!
Tribunalul Constanța a dispus miercuri, 15 mai 2024, restituirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dosarului în care procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei angajate ale Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanţa!
Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța a constatat „neregularitatea rechizitoriului nr. 614/ P/2022 din data de 16.08.2023 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa“.
Decizia poate fi contestată, după cum este menționat în decizia Tribunalului Constanța!
MINUTĂ
Solutia pe scurt:
În baza art. 345 alin.3 C.p.p. rap. la art. 346 alin 3 lit c C.p.p. dispune restituire cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, constatând neregularitatea rechizitoriului nr. 614/ P/2022 din data de 16.08.2023 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Cu drept de contestatie în 3 zile de la comunicarea încheierii, potrivit art. 347 alin. (1) C.proc.pen.
Pronuntată, prin punerea solutiei la dispozitia părtilor si a procurorului, prin mijlocirea grefei instantei, conform art. 405 alin. 1 C.p.p., astăzi, 15.05.2024.
Amintim că la termenul din data de 16 februarie 2024, Tribunalul a admis, conform portalului instanțelor de judecată, „în parte excepţiile invocate de inculpata Stoiciu Alina Georgeta, faţă de rechizitoriul cu nr. 614/P/2022, întocmit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa“.
„În baza art. 282 alin. (1) şi alin. (4) lit. a) Cod Procedură Penală constată nulitatea ordonanţei de extindere a acţiunii penale faţă de inculpata Stoiciu Alina Georgeta, din data de 01.08.2023, emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi neregularitatea actului de sesizare a instanţei. Respinge, în rest, cererile şi excepţiile invocate de inculpatele Stoiciu Alina Georgeta, Leoveanu Simona şi Ştefanian Diana Elena. Dispune trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru ca, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii, să fie remediate neregularităţile actului de sesizare şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. Cu cale de atac odată cu încheierea finală de cameră preliminară. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 16.02.2024“, conform deciziei tribunalului.
Potrivit portalului instanțelor de judecată, dosarul 5784/118/2023, cu obiect „falsul intelectual (art.321 NCP)“, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 21 august 2023, iar potrivit portalului instanțelor de judecată, „Stoiciu Alina Georgeta“, „Leoveanu Simona“ și „Ştefanian Diana Elena“ au calitatea de inculpat.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Decizia a fost luată de completul de judecată prezidat, conform surselor noastre, de Niţeanu Voichiţa Mihaela, judecător în cadrul Tribunalului Constanța.
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
Despre AFIR
Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ( AFIR) este o institutie subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale ( MADR) având ca atribuție implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ( PNDR 2020).
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Tribunalul Constanța retrimite la Parchetul Curții de Apel Constanţa dosarul angajatelor Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanţa! (MINUTĂ+DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp