Intrarea în legalitate a Așezământului Monahal Sfânta Treime din Constanța, respinsă! Arhiepiscopia mai are o șansă
Intrarea în legalitate a Așezământului Monahal Sfânta Treime din Constanța, respinsă! Arhiepiscopia mai
29 Jul, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2029
Marime text
- Hotărârea Judecătoriei Constanța poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicare. În cazul în care reprezentanții Arhiepiscopiei vor declara apel, cazul va continua la Tribunalul Constanța.
Pastilă amară, de la judecătorii din Constanța, pentru Arhiepiscopia Tomisului. Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța au respins acțiunea prin care instituția clericală dorea intrarea în legalitate a Așezământului Monahal Sfânta Treime în Constanța.
Solicitarea a fost înaintată instanței cu puțin înainte ca, într-un alt dosar, judecătorii să decidă obligarea Arhiepiscopiei Tomisului „la desfiinţarea lucrărilor de construcţii realizate ilegal, menţionate în procesul verbal de contravenţie nr. 105038/23.07.2015, în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe“ .
Ultima decizie a Judecătoriei Constanța a fost luată în dosarul civil cu numărul 9804/212/2021, în care Arhiepiscopia chemase în judecată Municipiul Constanța prin Primar.
Potrivit minutei Hotărârii nr. 8768/2021, instanța „admite excepția lipsei calității procesuale active, invocată de pârâtă prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă“.
Hotărârea Judecătoriei Constanța poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicare. În cazul în care reprezentanții Arhiepiscopiei vor declara apel, cazul va continua la Tribunalul Constanța.
Totul a pornit de la dosarul 20441/212/2018, în care Primarul Municipiului Constanța a solicitat instanței de judecată autorizarea „desființării lucrărilor de construcții realizate ilegal“ la schitul de călugări din apropierea autostrăzii A4.
În acest dosar, în lunai mai 2021, magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat definitiv în sensul admiterii acțiunii primarului, hotărând desființarea lucrărilor reclamate de autorități.
În replică, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului solicitaseră suspendarea acelui dosar până la soluționarea noului proces, înregistrat sub numărul 9804/212/2021. Totuși, această solicitare a fost respinsă de Tribunalul Constanța.
Cu o ocazie anterioară, preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că noul dosar vizează o acțiune pentru intarea în legalitate a sfântului lăcaș.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Desființare lucrări realizate fără autorizație de construire
Tribunalul Constanța ar putea decide azi soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii