Ioan Bobe, fostul șef al Camerei de Conturi Constanța, printre cei trei reprezentanți ai Portului Constanța în Budapesta, Belgrad și Viena!
Ioan Bobe, fostul șef al Camerei de Conturi Constanța, printre cei trei reprezentanți ai Portului Constanța- În prezent, reprezentanții Portului Constanța la Budapesta și Belgrad sunt Laszlo Erdelyi, respectiv Vladan Misic, numirea acestora fiind făcută prin hotărâre a Consiliului de Administrație CN APM Constanța.
- Noul director al Camerei de Conturi Constanța este Herczeg Lorant, auditor public extern.
Ion Bobe, fostul director al Camerei de Conturi Constanța, a fost numit reprezentant al Portului Constanța la Viena. Informația ne-a fost confirmată de surse din cadrul Administrației Porturilor Maritime SA Constanța.
Tot potrivit surselor, CN Administrația Porturilor Constanța (Port Constanța) are reprezentanți în trei țări, mai precis în trei orașe-port de importanță pe Dunăre – Budapesta, Belgrad și Viena.
În prezent, reprezentanții Portului Constanța la Budapesta și Belgrad sunt Laszlo Erdelyi, respectiv Vladan Misic, numirea acestora fiind făcută prin hotărâre a Consiliului de Administrație CN APM Constanța.
De altfel, persoana desemnată să reprezinte interesele Portului Constanța la Viena a decedat, iar, conform surselor ZIUA de Constanța, la finele anului 2023 s-a decis numirea lui Ion Bobe (fost director al Camerei de Conturi Constanța) ca reprezentant al Portului Constanța.
Amintim că zilele trecute, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au desfiinţat, miercuri, 17 ianuarie 2024, o ordonanţă de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Potrivit datelor noastre, ordonanța de clasare îl vizează pe Ioan Bobe, fostul șef al Camerei de Conturi Constanța.
Totodată, Curtea de Apel Constanța a trimis cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale, după cum reiese din soluția magistraților.
Conform portalului instanțelor de judecată, pe rolul Sectiei penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat – la data de 10 noiembrie 2023 – dosarul cu numărul unic 676/36/2023, cu obiect „plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)“.
Părțile cauzei sunt: Căutiş Alexandru George, care are calitatea de petent, iar Bobe Ioan este intimat.
Iată decizia magistraților
Solutia pe scurt: În baza dispoziţiilor art. 341 alin. 6 lit. b din Codul de procedură penală, admite plângerea formulată de petentul Căutiş Alexandru George împotriva ordonanţei de clasare nr. 144/P/2023 din data de 23.10.2023 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa(menţinută prin ordonanţa nr. 103/II/2/2023 din data de 07.12.2023 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa), desfiinţează ordonanţa de clasare nr. 144/P/2023 din data de 23.10.2023 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi trimite cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale. În baza art.275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 17 ianuarie 2024.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Noul director al Camerei de Conturi Constanța este Herczeg Lorant, auditor public extern.
Surse
Herczeg Lorant este noul șef al Camerei de Conturi Constanța! Averea și interesele (DOCUMENTE)
Despre CNAPM SA Constanța
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APM SA Constanța) s-a înființat prin Hotărârea Guvernului României nr. 517/1998, cu modificările și completările ulterioare, prin reorganizarea fostei Regii Autonome Administrația Portului Constanța.
CN APM SA Constanța este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să desfășoare activități de interes public național, în calitate de administrație portuară.
Compania îndeplinește funcția de autoritate portuară în portul Constanța (cu zona Constanța, zona Midia și zona Mangalia) și portul turistic Tomis.
Lista persoanelor cu funcții de conducere
Adunarea Generală a Acționarilor:
Gîrla Laura Diana, reprezentant Ministerul Transporturilor
Olteanu Adrian, reprezentant Ministerul Transporturilor
Reprezentant S.C. Fondul Proprietatea
Consiliul de Administrație
Adrian Daniel Gavruță, membru provizoriu, președinte
Elena Vlad, membru provizoriu
Constantin Chirilă, membru provizoriu
Cătălin Diaconu, membru provizoriu
Mihnea-Claudiu Drumea, administrator provizoriu
Suryan-Omar Dede, administrator provizoriu
Conducerea executivă
Florin Vizan, director general
Mihai Teodorescu, director executiv
Daniela Șerban, director financiar
Costin - Valeriu Avătavului, director general adjunct
Eugen Căruntu, director strategie - dezvoltare
Tănase Iulian Pepi, director juridic
George Gabriel Vișan, director comercial
Florin Laurențiu Chirilă, director tehnic
Costel Bucur, director operațiuni portuare
Emil Sorin Banias, director sucursale
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Surse
Herczeg Lorant este noul șef al Camerei de Conturi Constanța! Averea și interesele (DOCUMENTE)
UPDATE. Surse - șeful Camerei de Conturi Constanța
Judecătorii retrimit la Parchet dosarul lui Ioan Bobe (MINUTĂ)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp