ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată
ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma
22 Mar, 2024 10:05
ZIUA de Constanta
1400
Marime text
- Prejudiciul solicitat în proces se ridică la 158.000 de ei, reprezentând drepturile salariale ce i s-ar fi cuvenit pentru anul universitar 2021-2022, dar și o componentă morală.
Solicitările au fost formulate de înaltul ierarh în cadrul dosarului 8582/118/2023, înregistrat încă din 18 decembrie 2023 pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
În acest proces, ÎPS Teodosie este reprezentat de avocata Irina Luminița Stanciu, din cadrul Baroului Galați.
La momentul înregistrării dosarului, prin cererea de chemare în judecată, ÎPS Teodosie solicitase repunerea în termenul de a se soluționa cererea arhiepiscopului cu privire la calitatea de titular al Facultății de Teologie din cadrul UOC Ovidius, dar și amendarea instituției pe zi de întârziere, pentru neexecutarea hotărârii definitive pronunțate anterior în cauză de către Curtea de Apel Constanța.
Recent, arhiepiscopul Tomisului a formulat o cerere modificatoare a acțiunii inițiale, prin care a solicitat și repararea prejudiciului cauzat prin faptul că repunerea în termenul de soluționare a cererii inițiale de menținere a calității de titular al Facultății de Teologie nu se mai poate realizat.
Astfel, prejudiciul solicitat în proces se ridică la 158.000 de ei, reprezentând drepturile salariale ce i s-ar fi cuvenit pentru anul universitar 2021-2022, dar și o componentă morală.
Potrivit avocatei Irina Luminița Stanciu, prin cererea modificatoare, „reclamantul menține și completează capătul de cerere nr. 3 în sensul că, în cadrul acestuia, solicită obligarea pârâtei Universitatea Ovidius Constanța la repararea prejudiciului cauzat prin refuzul nejustificat de a soluționa Cererea nr. 10126/03.08.2021 (prin care reclamantul a solicitat prelungirea calității de cadru didactic universitar pentru anul universitar 2021-2022), prejudiciu în cuantum total de 158.000 lei, care se înfățișează sub două aspecte:
-unul material/patrimonial constând în pierderea, de către reclamant, a șansei de a realiza scopul urmărit prin formularea Cererii nr. 10126/03.08.2021, respectiv de a-și exercita dreptul de a desfășura activitate didactică în anul universitar 2021-2022 în calitate de cadru didactic titular;
-unul moral, constând în atingerea adusă reputației și renumelui reclamantului, respectiv suferința cauzată de punerea acestuia în imposibilitatea îndeplinirii uneia dintre misiunile sale (constând în formarea noilor generații de teologi)“.
Dosarul se va judeca la Tribunalul Constanța la data de 18 aprilie 2024.
Potrivit datelor noastre, dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Costin Smarandi, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal, vicepreședintele Tribunalului.
Oricare va fi decizia Tribunalului, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, dă în judecată Universitatea Ovidius Constanța!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii