Iusein Visel a cerut Tribunalului Constanța să-l repună primar la Dobromir. Decizia judecătorilor
Iusein Visel a cerut Tribunalului Constanța să-l repună primar la Dobromir. Decizia judecătorilor
04 Aug, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2472
Marime text
- Visel Iusein a fost ales primar al localității Dobromir, județul Constanța, în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.
Judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța au respins acțiunea promovată de Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, împotriva Ordinului emis de Prefectura Constanța.
Iusein Visel a contestat în instanță decizia semnată de prefectul județului Constanța, Silviu Coşa, prin intermediul căreia a fost suspendat din funcție.
În concret, prin acțiunea promovată, Iusein Visel a solicitat instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună: anularea Ordinului nr.113/05.02.2021 emis de către Prefectura Constanța- prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar ales din Dobromir, repunerea reclamantului în toate drepturile conferite de funcția de primar ales democratic, până la expirarea mandatului legal, cu plata retroactivă a tuturor drepturilor salariale neachitate, până la efectiva repunere în funcție și obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.
Amintim că prin Ordinul nr.113/05.02.2021, emis de către Prefectul Județului Constanța s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al localității Dobromir.
Prin adresa nr.1586/13.01.2021 emisă de Agentia Națională de Integritate, înregistrată la Instituția Prefectului – județul Constanța se atestă faptul că demersul judiciar al reclamantului Iusein Visel, de contestare a Raportului de evaluare nr.(...)/G/II/01.04.2014, a fost respins în mod definitiv prin Decizia nr.4730/29.09.2020 pronunțată de ICCJ.
Relativ la Raportul de evaluare se reține că în privinta reclamantului s-a constatat existența unei stări de incompatibilitate în perioada 2009-2012, când acesta se afla tot în perioada de exercitare a unui mandat de primar, stare de fapt ce în mod imperativ și legal atrage incidența prevederilor art.160 alin.1 lit.b din OUG nr.59/2019, în raport de care, în speță nu subzistă elemente de nelegalitate ale actului administrativ supus analizei.
Judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța au respins acțiunea promovată de Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, împotriva Ordinului emis de Prefectura Constanța.
Amintim că în luna februarie 2021, Iusein Visel, primarul localității Dobromir, a fost suspendat din funcție. Decizia privind suspendarea lui Iusein Visel vine ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel Constanța.
Amintim că în aprilie 2014, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a şase foşti sau actuali aleşi locali.
Printre aceştia, figurează şi Iusein Visel.
ANI susţine că Iusein Visel „s-a aflat în conflict de interese în perioada februarie 2009 - iunie 2012, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Dobromir:
- a propus și prezentat expunerile de motive privind arendarea unor suprafețe de pășune, situate pe raza Comunei Dobromir;
- a propus și prezentat proiectul de hotărâre privind arendarea de către tatăl său a unei suprafețe de pășune de 63,99 ha din perimetrul Comunei Dobromir;
- a semnat un contract prin care a fost arendată de tatăl său suprafața de 63,99 ha din pășunea Comunei Dobromir, pe o durată de 5 ani, prețul arendei fiind stabilit la 50 lei/ha/an;
- a semnat un contract de închiriere prin care a închiriat personal un spațiu comercial în suprafață de 40 mp, pe o durată de 5 ani, cu prețul de 80 lei/mp/an, spațiu ce aparține Primăriei Comunei Dobromir. Ulterior semnării acestui contract, la adresa unde spațiul comercial închiriat figurează, s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al S.C. Visel Salim S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și funcția de administrator);
- a semnat un contract de închiriere prin care tatăl său a închiriat un spațiu în suprafață de 32 mp, pe o durată de 5 ani, cu prețul de 5 lei/lună/mp, spațiu ce aparține Primăriei Comunei Dobromir. Ulterior semnării acestui contract, la adresa unde spațiul închiriat figurează, s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al S.C. Agricol Iusein S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, potrivit ANI.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Revendicare imobiliară. Mai multe persoane cheamă în judecată Consiliul Local Agigea
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii