Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jaf în seara de Crăciun Doi bărbați suspectați că au tâlhărit un copil ucrainean în Parcul Tăbăcărie, după ce s-ar fi dat drept polițiști, sătui de arestul preventiv. Vor acasă!

ro

28 Aug, 2024 17:00 243 Marime text
Suspecți reținuți de polițiști - Sursa: IPJ Constanța

Cei doi bărbați acuzați că s-ar fi dat drept polițiști și ar fi tâlhărit un copil ucrainean, în vârstă de 14 ani, în parcul Tăbăcărie, vor acasă! După ce pe 21 august 2024 Judecătoria Constanța a menținut măsura arestării preventive față de inculpații Sadâc Marius Albert și Murat Ozcan, respingând totodată, ca neîntemeiată cererea de înlocuire cu arestul la domiciliu, în următoarea zi, cei doi au depus contestație.
 
MINUTA
 

Soluția pe scurt: În baza art. 348 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art. 207 C.pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpații: 1. SMA, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată faptă prev. de art. 233 - 234 alin. (1) lit b), d) C.pen. 2. MO, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată în stare de recidivă faptă prev. de art. 233 - 234 alin. (1) lit b), d) C.pen cu aplic prev art 41 alin (1) C.pen. Menține măsura arestului preventiv dispusă față de cei doi inculpați, urmând a fi verificată până la data de 19.09.2024. În baza art. 242 alin. 2 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiate cererile inculpaților de înlocuire cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Dispune comunicarea prezentei încheieri către procuror, inculpat și administrației locului de deținere. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 21.08.2024.

 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrată contestația inculpaților, marți, 27 august 2024. Astfel, instanța a stabilit ca pe data de 03.09.2024 să se pronunțe în această speță.
 

Reamintim că Sadâc Marius Albert și Murat Ozcan au fost reținuți, în ianuarie, anul curent, sub suspiciunea de tâlhărie calificată, iar de la înregistrarea dosarului pe fond (05.02.2024), pe rolul Judecătoriei Constanța, și până în prezent, Judecătoria le-a respins fiecare cerere de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu.
 
În dosarul de fond, încă nu a fost stabilit termen de pronunțare!
 
Ce spun anchetatorii despre jaful din seara de Crăciun
 
În actul de sesizare a instanței, s-a reţinut în sarcina inculpatului, că în seara zilei de 25.12.2023, în jurul orei 19.50, în timp ce se afla împreună cu al doilea inculpat în parcul Tăbăcăriei din Constanța, l-au acostat pe cetăţeanul ucrainean în vârstă de 14 ani, s-au recomandat a fi poliţişti, după care inculpatul a agresat persoana vătămată lovind-o cu pumnul la nivelul feţei, în timp ce al doilea i-a smuls din mână telefonul mobil personal.
 
Oficial de la IPJ Constanța
 
La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 19 ani, respectiv 24 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, se arată în comunicatul emis de IPJ Constanța.
 
Anchetatorii spun că la data de 25 decembrie 2023, aceștia ar fi deposedat prin violență persoana vătămată, un minor de 14 ani, de un telefon mobil, într-un parc din municipiul Constanța.
 
La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare la locuințele celor doi bănuiți, unde a fost identificat și ridicat telefonul mobil aparținând persoanei vătămate.
 
Bărbații au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
La data de 16 ianuarie a.c., vor fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunerea legală.
 
Surse de documentare: PortalJust și ReJust
 
Citește și:
Știri Constanța Bărbați reținuți pentru tâlhărie calificată în Constanța. Un copil a rămas fără telefonul mobil (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii