Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:52 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecată alături de fostul primar Radu Mazăre, firma Bulevard SA are undă verde pentru lichidare

ro

26 Nov, 2019 00:00 3097 Marime text

Firma Bulevard SA, judecată alături de fostul primar Radu Mazăre și de alți apropiați ai acestuia într-un dosar de spălare de bani, a primit undă verde pentru a demara procedura de lichidare. Magistrații Curții de Apel Constanța au admis recent solicitarea reprezentanților Bulevard SA și au hotărât să revoce măsura preventivă de suspendare a procedurii de lichidare. Hotărârea Curții de Apel este definitivă și a aparținut Completului C 3 A, format din judecătoarele Cristina Eleni Marcu și Adriana Ispas.

Decizia judecătorilor a fost luată în cadrul procesului penal în care procurorii anticorupție constănțeni au acuzat societatea, alături de fostul primar Radu Mazăre și de alte persoane, de spălare de bani. În rechizitoriul întocmit de anchetatori și transmis instanței de judecată se vorbește despre vânzarea de către municipalitate către firmele controlate de afacerista Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, la preţuri derizorii, a două terenuri din zone simbol ale staţiunii Mamaia.
 

Condamnări în primă instanță


În urma judecării cazului la prima instanță, Mazăre a luat șase ani și șase luni de închisoare, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu a primit o pedeapsă de doi ani și 11 luni cu suspendare, iar firma Bulevard SA alături de Mehmetoglu și Millenium Global Development (ultimele două de asemenea deferite instanței) au primit amenzi penale.
Bulevard SA și Millenium Global Development au fost obligate să achite 250.000 de lei drept amendă penală, iar Mehmetoglu – 500.000 de lei.


Prin aceeași sentință, s-a decis suspendarea activității firmelor pentru o perioadă de trei luni, fiindu-le interzis accesul la licitații pentru contracte publice timp de un an. În plus, pentru Bulevard SA s-a decis și menținerea măsurii preventive de a i se suspenda lichidarea. Așa cum precizam și în alte ediții, condamnările persoanelor și măsurile luate față de cele trei societăți intră în vigoare la rămânerea definitivă a acestei sentințe. Hotărârea de condamnare a fost pronunțată de judecătorii Tribunalului Constanța, dar a fost atacată în apel de acuzați, astfel că dosarul a ajuns acum în atenția Curții de Apel Constanța.


Așa se face că magistrații acestei instanțe au fost cei care au avut calitatea de a se pronunța cu privire la măsura preventivă privind lichidarea Bulevard SA, ei fiind cei ce au decis revocarea acestei măsuri.



După cum arătam în edițiile anterioare, acțiunile Bulevard SA sunt deținute în proporție de 97,692 de către SC Holland Development Group SA și restul de 2,308% din acțiuni revin unei liste acționari (75 de acționari). Administratorul Bulevard este firma colegă de inculpare, respectiv Millenium Global Development SA. Lichidatorii societății sunt Lițcanu și Gheorghiță SPRL, prin Irina Eva Lițcanu. În 2016 și 2017, firma a fost pe 0. Activitatea principală a societății este reprezentantă de „restaurante“, iar printre cele 178 de activităţi secundare se numără şi activităţi de arhitectură, de reprezentare media, creşterea păsărilor, diferite tipuri de comerţ, activități de pompe funebre ori activităţi de întreţinere corporală.


În ce privește procesul penal pentru stabilirea vinovăției ori a nevinovăției fostului primar Radu Mazăre, a afaceristei Sorina-Gina Hortolomei-Moscu și a societăților arătate cu degetul de către procurorii Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al DNA, acesta se desfășoară în continuare la Curtea de Apel.

 

Citește și:

Mehmetoglu, Bulevard şi Millenium Global Development Cum o duc acum firmele acuzate de DNA Constanţa de spălare de bani şi condamnate iniţial de judecători

Şase ani şi şase luni de închisoare cu executare în primă instanţă pentru Radu Mazăre. Ce s-a decis ieri la Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii