Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța nu mai pleacă de la Judecătoria Mangalia la 1 iunie 2024

ro

28 May, 2024 16:54 1069 Marime text
 
 
 
  • Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu a judecat, printre altele, și deja celebrul dosar în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
 
Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța nu mai pleacă de la Judecătoria Mangalia la 1 iunie 2024, așa cum stabilise inițial Consiliul Superior al Magistraturii, ci la data de 1 iulie 2024. 
 

Azi, 28 mai 2024, Secția pentru Judecători din CSM a decis modificarea Hotărârii Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1116/ 21.05.2024, în sensul că „data transferului doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța să fie 01.07.2024, în loc de 01.06.2024“.   
 
Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu a judecat, printre altele, și deja celebrul dosar în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
Recent, magistrații Secției Penale a Judecătoriei Mangalia au admis cererea de recuzare a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din dosarul tragediei de la 2 Mai.
 
În locul judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța a intrat în acest dosar judecătoarea Berevoescu Carmen-Claudia, preşedintele Judecătoriei Mangalia.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța pleacă de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii