Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanța Un egiptean ar fi bătut și violat o octogenară, la Valu lui Traian. Prima condamnare

ro

29 Aug, 2024 17:00 277 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Judecătoria Constanța l-a condamnat pe 26 august 2024 la 4 ani și 8 luni de închisoare pe Maher Fathi Abdalla El Sayed Khalil, bărbatul de origine egipteană, care ar fi obligat o femeie de 88 de ani, din Valu lui Traian, județul Constanța, să întrețină raporturi sexuale orale.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, decizia nu este definitivă.
 
MINUTĂ
 

Soluția pe scurt: În temeiul art. 218 alin. (1), alin. (2), alin. (3) lit. b) și alin. (32) lit. d) c.pen. cu aplic. 396 alin. (10) c.proc.pen. condamnă inculpatul M. F. A. E. S. K. (...) la pedeapsa de 4 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârșirea la data de 14.01.2024 a infracţiunii de viol. În temeiul art. 218 alin. (1), alin. (2), alin. (3) lit. b) ?i alin. (32) lit. d) c.pen. cu aplic. art. 67 alin. (2) c.pen. interzice inculpatului pe o durată de 5 ani exercitarea a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi h) c.pen., pe lângă pedeapsa închisorii aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de viol. În temeiul art. 65 alin. (1) c.pen. interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie exercitarea dreptului prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi h) c.pen., pe durata şi în condițiile prev. de art. 65 alin. (3) c.pen. În temeiul art. 72 c.pen. deduce din pedeapsa pronunţată durata reţinerii şi arestării preventive de la 14.01.2024 – la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei stabilite prin prezenta sentinţă. (...) În temeiul art. 274 alin. (1) teza finală c.proc.pen. cheltuielile judiciare în cuantum de 1.622 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, dl. av. B.F.D., rămân în sarcina statului şi dispune avansarea acestora din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 26 august 2024.

Document: Hotărâre  1023/2024  26.08.2024
 

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
 
Surse judiciare au arătat, pentru ZIUA de Constanța, că bărbatul, de 55 de ani, la data de 14 ianuarie 2024, prin constrângere, ar fi obligat o femeie de 88 de ani, din Valu lui Traian, județul Constanța, să întrețină raporturi sexuale orale.
 
Ce fapte revin în sarcina inculpatului
 
În fapt, în sarcina inculpatului s-a reţinut că în data de 14.01.2024, în jurul orelor 18.30, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, datorată vârstei şi bolii, a persoanei vătămate , în vârstă de 88 de ani, diabetică, în timp ce se afla la domiciliul său comun cu al persoanei vătămate, a constrâns-o pe aceasta lovind-o cu pumnul la nivelul feţei, să întrețină raporturi sexuale orale, totodată persoana vătămată fiind penetrată intravaginal cu degetele de acesta, se arată în actul de sesizare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Caz șocant în Valu lui Traian! Un bărbat din Egipt, arestat pentru viol, la Constanța! Victima are aproape 90 de ani (MINUTĂ)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii