Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Mangalia Vlad Pascu rămâne în arest preventiv! Avocații – „Ar fi fost momentul să susțină examenul de BAC pentru sesiunea de toamnă” (MINUTĂ+VIDEO)

ro

17 Jul, 2024 15:58 370 Marime text


Tribunalul Constanța a respins astăzi, 17 iulie 2024, contestația formulată de către Vlad Pascu, în urmă cu o săptămână, față de decizia magistraților de a menține măsura arestului preventiv, în detrimentul măsurii arestului la domiciliu.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, decizia este definitivă. 
 
MINUTA

„Solutia pe scurt: În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală rap. la art. 206 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul inculpat PASCU MATEI VLAD împotriva încheierii din data de 09.07.2024, pronunţate în dosarul penal nr. 4989/254/2023/a15 al Judecătoriei Mangalia. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală: Obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei, azi, 17.07.2024.”


Ce spun apărătorii lui Vlad Pascu
 
Astăzi a fost termen pentru verificarea măsurii arestării preventive. E un termen legal procedural,(...) întrucât suntem pe fondul cauzei, acesta se verifică la 60 de zile, așadar, a fost un termen de verificare a măsurilor preventive. (...) Evident, am solicitat înlocuirea cu arestul la domiciliu, așa cum am solicitat și în alte rânduri și apreciez că la acest moment, în raport de toate datele nou survenite în dosar, poziția procesuală, încadrarea juridică și aceste elemente, cred că s-ar impune o măsură privativă mai puțin restrictivă, privativă de libertate - arestul la domiciliu”, a afirmat avocata Sorina Stoica.
 
„Vlad Pascu regretă cele întâmplate”
 
Întrebată cum și-a susținut clientul său solicitarea unei măsuri mai puțin restrictive, avocata a declarat că, „în esență că Vlad Pascu regretă ceea ce s-a întâmplat și că în perioada petrecută în mediul carceral a învățat multe, a conștientizat urmările faptelor sale, a obiceiurilșor de dinaintea săvârșirii infracțiunii”.

Sorina Stoica a mai precizat că acesta mai are de susținut un examen pentru Bacalaureat, iar acesta „ar fi fost momentul în care ar fi putut să facă efectiv pregătirea și susținerea examenului pentru sesiunea de toamnă”.           


 
Vlad Pascu era așteptat să participe la ședință, însă avocații săi au spus că acesta nu s-a putut prezenta fizic la Judecătoria Mangalia. Videoconferința a fost soluția oportună, a spus avocata sa Maria Neagu.
 
În mod evident, astfel cum s-a avertizat și se avertizează pe toate posturile și pe toate site-urile de socializare, și nu numai - canicula. Canicula, traficul de pe litoral, din această perioadă sunt niște factori, care, la fel ca pe timpul iernii, pot determina participarea acestuia prin videoconferință. Cum pe timpul iernii nu a venit din cauza motivelor generate de trafic, vreme, și alte asemenea, și în acest moment era de așteptat ca inculpatul să nu se prezinte decât prin videoconferință, tocmai pentru a se asigura (...) că nu există diverse întârzieri. Știm cu toții că pe timpul verii apar o grămadă de accidente rutiere, o grămadă de blocaje în trafic, fapt pentru care a fost soluția oportună”, a declarat avocata.
 

 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Vlad Pascu vrea acasă! A contestat măsura măsura dispusă de Judecătoria Mangalia cu privire la înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii