Judecătoria Medgidia s-a pronunțat în dosarul pe care nimeni nu-l mai vedea soluționat (video+document)
Judecătoria Medgidia s-a pronunțat în dosarul pe care nimeni nu-l mai vedea soluționat (video+document)
29 May, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
4666
Marime text
- Comisarul-șef de poliție George Munteanu, şeful Biroului Accidente Rutiere din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, a declarat, în cadrul unui interviu online, pentru ZIUA de Constanța, mașina implicată în accident a fost găsită tăiată bucăți și pregătită să fie valorificată în mai multe centre de fier vechi.
- Daunele acordate de Judecătoria Medgidia se ridică la aproape 100.000 de euro.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia s-au pronunțat zilele trecute în dosarul pe care nimeni nu-l mai vedea soluționat! Este vorba despre cazul unui grav accident rutier înregistrat pe data de 05 ianuarie 2021, în jurul orei 17:20, pe DJ 222, în localitatea Peștera, județul Constanța. Dacă nu se intervenea la momentul potrivit, anchetatorii riscau să piardă poate cea mai importantă probă din dosar, respecitv automobilul implicat în accident. Comisarul-șef de poliție George Munteanu, şeful Biroului Accidente Rutiere din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, a declarat, în cadrul unui interviu online, pentru ZIUA de Constanța, mașina respectivă a fost găsită tăiată bucăți și pregătită să fie valorificată în mai multe centre de fier vechi.
Dinamica oficială a tragediei
La data de 05 ianuarie 2021, în jurul orelor 17:20, lucrătorii Poliției Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 222, s-a produs un accident de circulație în care au fost implicați un autoturism și un pieton, soldat cu vătămarea corporală gravă a pietonului.
Cu ocazia cercetării la fața locului, s-a constatat faptul că, în jurul orelor 17:15, autor necunoscut a condus autovehiculul rămas neidentificat, în loc. Pestera, circulând dinspre D.C. 28 – Peștera, către mun. Medgidia și ajuns în apropiere de intersecția cu D.J.- 223 B, a surprins și accidentat grav pe numita (...) care se afla pe partea carosabilă.
După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului într-o direcție necunoscută, fără încuvințarea procurorului sau a polițistului care efectuează cercetarea la fața locului. La fața locului a sosit un echipaj medical de urgență – tip SMURD, care au efectuat manevre de resuscitare conform procedurilor, după care au declarat decesul victimei, la fața locului. În continuare, cadavrul victimei transportat de către aparținători și depus la morga Spitalului Medgidia, în vederea efectuării necropsiei.
Profil social și psihologic
Potrivit comisarului-șef de poliție George Munteanu, şeful Biroului Accidente Rutiere din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, accidentele cu părăsire produse în mediul rural, în afara localităților, sunt cel mai dificil de soluționat, producându-se, cel mai adesea, în lipsa unor martori ori a unor sisteme de supraveghere video, cazuri în care cercul de suspecți a fost format din conducători auto rezidenți în localitățile vecine cu profil social și psihologic ce presupunea slab angajament și răspundere socială, lipsa locului de muncă, a familiei, consum excesiv de alcool, antecedentele penale la regimul rutier.
Chiar și așa, în prezenta cauză, ca urmare a unei munci titanice, oamenii legii au reușit să-l depisteze pe presupusul autor.
Inițial, acesta a negat implicarea sa în tragedia rutieră! Ulterior, bărbatul a revenit asupra declarațiilor formulate anterior în această cauză și a arătat faptul că acestea au fost date sub imperiul fricii și emoțiilor post-accident.
Inculpatul, pasionat de mașini
„Menționez că, de copil, sunt pasionat de mașini și, cu diferite ocazii, am condus diferite tipuri de mașini, pe câmp și în locuri care nu erau deschise circulației. În legătură cu evenimentul din această cauză, după ce am cumpărat mașina de la proprietarul din Deleni (...) în vederea dezmembrării și valorificării acesteia, am constatat că este în stare de funcționare. Cu această ocazie, vânzătorul mi-a spus că nu are acte la mașină și că nu este înmatriculată și, cu toate acestea, am decis să conduc autoturismul până la domiciliu. Astfel, am plecat eu cu autoturismul Opel. La ieșirea din satul Peștera, către Medgidia, la ieșirea din curbă, pe un drum drept, am fost surprins de apariția în carosabil a unei persoane, din întuneric, care se afla pe carosabil, în partea stângă, la circa un metru de la marginea drumului, pe șosea. Fiind semi-întuneric, am încercat să o evit spre dreapta, dar nu am reușit și am lovit-o cu partea stânga-față. Arăt că, în acel moment, pentru o fracțiune de secundă, am vrut să opresc să văd ce s-a întâmplat, numai că, mi-am dat seama că nu am permis de conducere, iar mașina nu era în regulă și mi-am continuat drumul“.
„Nu dormisem toată noaptea de frică“
„Am continuat drumul până în zona restaurantului La Chiftea, din Medgidia și am oprit să fumez o țigară, pentru că eram speriat, îmi tremurau picioarele. În dimineața următoare, la ora 08:00, m-am trezit și m-am dus la mașină, întrucât nu dormisem toată noaptea de frică și am vrut să văd ce avarii am la mașină. Am văzut că mașina nu prezenta urme de accident vizibile, doar semnalizatorul din stânga-față era puțin spart. Astfel că, am crezut că persoana pe care am lovit-o nu a fost lovită grav și fără să mă gândesc la consecințe m-am apucat să dezmembrez mașina pentru a vinde piesele“, se mai arată în declarația inculpatului.
Prima condamnare, cu executare
Zilele trecute, Judecătoria Medgidia a decis condamnarea bărbatului la doi ani și șase luni închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de ucidere din culpă, la un an an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și la doi ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.
Instanța a contopit pedepsele aplicate și a decis, în final, ca inculpatul să executate trei ani și șase luni de închisoare cu executare.
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
În motivarea deciziei, instanța de fond arată că „activitatea inculpatului a avut consecințe foarte grave, întrucât a produs decesul unei persoane“.
Doar o pedeapsă justă și proporțională este de natură să creeze aptitudinea subiectivă a inculpatului de a se corija și elibera de deprinderile antisociale care l-au antrenat pe calea săvârșirii de infracțiuni, au conhis judecătorii din Medgidia.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Oficial despre arestarea șoferului din Hârșova care a omorât o femeie la Peștera
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii