Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:36 18 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au „anulat“ acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA cu Iulia Cristina Cabrancea, fost inspector școlar

ro

25 Jun, 2023 11:42 2150 Marime text
  • Judecătorii au dispus trimiterea dosarului procurorului în vederea continuării urmăririi penale. 
  • Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cel de al doilea acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Iulia - Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, se întoarce la parchet! 

Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel  Constanța. 

Judecătorii au dispus trimiterea dosarului procurorului în vederea continuării urmăririi penale. 

În primul acord încheiat între DNA și Iulia - Cristina Cabrancea, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

„În perioada august – septembrie 2021, inculpata Cabrancea Iulia Cristina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit prin intermediar, de la părintele unui elev, suma de 5.000 de euro. Banii respectivi ar fi fost primiți pentru ca inculpata, în calitate de inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, să obțină transferarea în mod nelegal a elevului de la o școală gimnazială la un colegiul național (ambele unități școlare fiind în municipiul Constanța), aspect care s-a și materializat ulterior. În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat“, potrivit DNA.


Prin sentința penală nr. 149 din 29.04.2022, definitivă prin neapelare la data de 24.05.2022, Tribunalul Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

UPDATE. Legături la Constanța. Cine controlează firmele
DNA începe urmărirea penală! Sunt vizate mai multe firme și un angajat al bazei militare Mihail Kogălniceanu


Atenție, șoferi!

CNAIR dezvăluie unde sunt amplasate toate punctele de control rovinietă în Tulcea și Constanța


S-a stabilit primul termen în dosarul în care Cristian Radu, primarul din Mangalia, a fost trimis în judecată de DNA!

Un consilier local PSD din județul Constanța, trimis în judecată în dosarul motorinei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii