Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:12 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din Constanța, anunț în procesul lui Filip Raicu, fost arhitect șef în Primăria Tulcea

ro

30 May, 2023 10:08 1594 Marime text


Filip Raicu, fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, va afla în luna iunie verdictul judecătorilor din Constanța în procesul în care acesta a contestat raportul întocmit de inspectorii de integritate în cazul său.
 
Dosarul 7746/2/2022 se află în atenția Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, iar judecătorii au anunțat ieri, 29 mai 2023, că vor pronunța un verdict în cauză la data de 12 iunie 2023.
 
Filip Raicu a chemat în judecată Agenția Națională de Integritate, după ce inspectorii de integritate au vorbit în cazul său de conflict de interese administrativ și despre sesizarea Parchetului Curții Supreme.
 
Arhitectul a atacat inițial la Curtea de Apel București raportul Agenției de Integritate, dar judecătorii din Capitală au decis că dosarul este de competența colegilor din Constanța.
 
După ce au analizat ieri dovezile depuse în proces, judecătorii din Constanța au amânat pronunțarea pentru mijlocul lunii iunie 2023.
 
În luna octombrie 2022, ANI a dat un comunicat de presă în care a vorbit despre conflict de interese administrativ în legătură cu Filip Raicu.
 
Iată ce a transmis ANI:

 
„În calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Tulcea, Raicu Filip a semnat și aprobat o serie de documente între Primăria Tulcea și societatea comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat, avize care au produs un folos material pentru aceasta“.
 
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003“, potrivit ANI.
 
„Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Raicu Filip a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017), întrucât în perioada exercitării atribuțiilor de serviciu (2016 – 2022), a aprobat o serie de documente pentru mai multe persoane fizice și juridice care au încheiat contracte de servicii cu societatea comercială la care soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat“, spune ANI.
 
Pe de altă parte, inspectorii de integritate au mai precizat că „persoanele evaluate (nr., printre care și Raicu Filip) au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.
 

Decizia pe care o va lua Curtea de Apel Constanța va putea fi contestată la Curtea Supremă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii