Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din Constanța vor lua o decizie foarte importantă pentru desfășurarea alegerilor din județul Mureș (DOCUMENT)

ro

19 May, 2024 17:00 540 Marime text
  • Robert Iulian Tunsu, judecător în cadrul Curții de Apel Târgu Mureș, a atacat în instanță hotărârea Biroului Electoral Central.
  • Hotărârea nr. 32/19.04.2024 a Biroului Electoral Central poate fi accesată în Secțiunea Document.
Curtea de Apel Constanța va analiza mâine, 20 mai 2024, hotărârea Biroului Electoral Central prin care s-a dispus reluarea oprețiunii de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție din județul Mureș!
 
Cazul a ajuns în atenția judecătorilor din Constanța după ce a fost declinat de către magistrații de la Curtea de Apel Iulia.
 
Dosarul are indicativul 208/57/2024, iar părți în cauză sunt Robert Iulian Tunsu, în calitate de reclamant și pârâții Biroul Electoral Central și Președintele Tribunalului Mureș.
 
Potrivit datelor oficiale, Robert Iulian Tunsu este judecător al Curții de Apel Târgu Mureș, în cadrul Secției a II-a Civile, de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
În Hotărârea 122/2024 a Curții de Apel Alba Iulia, prin care dosarul a fost declinat la Constanța, se precizează că procesul vizează Hotărârea nr. 32/11/19.04.2024 a Biroului Electoral Central.
 
În cauză, se solicită suspendarea executării hotărârii până la soluționarea definitivă a cauzei, dar și anularea hotărârii BEC prin care a fost admisă contestația împotriva desemnării președinților birourilor electorale de circumscripție din județul Mureș.
 
De asemenea, s-a solicitat și „restabilirea situației anterioare emiterii acestui act nelegal“, dar și anularea procesului-verbal prin care a fost reluată tragerea la sorți pentru desemnarea președinților birourilor electorale și a locțiitorilor.
 
Potrivit BEC, prin Hotărârea nr. 32/19.04.2024 a fost admisă contestația împotriva desemnării președinților birourilor electorale de circumscripție din județul Mureș, precum și a locțiitorilor acestora, la alegerile din 9 iunie 2024.
 
În hotărârea BEC se arată că „analizând documentele comunicate de Tribunalul Mureș, Biroul Electoral Central constată următoarele deficiențe: - înscrierea în lista magistraților întocmită de Președintele Tribunalului Mureș a unor persoane care nu sunt magistrați în exercițiu la Tribunalul Mureș sau la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș, fiind magistrați în exercițiu la alte instanțe sau parchete (...), calitatea acestora de magistrați în sensul Legii 303/2022 neputând fi verificată din documentele prezentate“.
 
De asemenea, BEC a mai vorbit și despre „nerespectarea în cazul sesizat (comuna Vărgata) a criteriului apropierii domiciliului sau reședinței persoanei desemnate de localitatea în care funcționează biroul electoral de circumscripție unde a fost desemnată“.
 
Hotărârea nr. 32/19.04.2024 a Biroului Electoral Central poate fi accesată în Secțiunea Document.
 
Dosarul va fi analizat de Curtea de Apel Constanța mâine, 20 mai 2024, de la ora 12.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii