Judecătorii nu se pot decide în privința sechestrului de pe terenurile afaceristului Cristi Borcea
Judecătorii nu se pot decide în privința sechestrului de pe terenurile afaceristului Cristi Borcea
18 Sep, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
1936
Marime text
- Municipiul Constanța prin Primar contestase ridicarea sechestrului de pe terenurile omului de afaceri.
- Sechestrul fusese menținut prin sentința pronunțată în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
- După ce au amânat verdictul de patru ori, magistrații Judecătoriei Constanța au decis să repună noul proces pe rol.
- Următoarea înfățișare a fost fixată pe 5 octombrie.
Măsura, în urma anchetei legate de retrocedări
Măsura fusese luată în Dosarul Retrocedărilor, cauză în care fosta administrație publică din Constanța a fost condamnată la închisoare. De asemenea, și afaceristul a primit o sentință cu executare în acest dosar.După ce au amânat verdictul de patru ori, magistrații au decis să repună noul proces pe rol și au stabilit următoarea înfățișare în cauză pe data de 5 octombrie.
Municipiul Constanța prin Primar a contestat în instanță decizia ANAF de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate aparținând lui Borcea, terenuri care au facut obiectul dosarului penal 6536/2/2008, cauză cunoscută generic drept Dosarul Retrocedărilor.
ANAF București a ridicat sechestrul
Mai exact, municipalitatea s-a adresat justiţiei după ce ANAF - Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale - Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regionale Bucureşti a ridicat sechestrul asupra terenurilor afaceristului bucureştean Cristi Borcea.Spun avocaţii municipalităţii că, prin Decizia emisă de ANAF la data de 8 mai 2019, s-a ridicat „sechestrul instituit asupra bunurilor imobile sechestrate prin Ordonanţa nr. 29/P/2005 din 15.02.2008, emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA, măsură menţinută prin Decizia penală nr. 32/07.02.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“.
Susținerile avocaților sunt cuprinse în hotărârea judecătorească menţionată pe Portalul Jurisprudenţei Naţionale www.rolii.ro.
Astfel, avocații au cerut anularea măsurii de ridicare a sechestrului asupra „bunurilor imobile menţionate la pct. 6.1-6.23, 6.25, 6.27-6.31 din Ordonanţa nr. 29/P/2005 din 15.02.2008“.
S-a cerut, de asemenea, suspendarea executării măsurii de ridicare a sechestrului până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare a acesteia.
La rândul său, avocatul lui Cristi Borcea a susținut că sechestrul „a fost o măsură asigurătoare până la achitarea de către inculpat (nr., Cristi Borcea) a prejudiciului în cauză. De asemenea, arată că aceasta a fost raţiunea pentru care organul fiscal a anulat acele măsuri asigurătoare, dar menţinându-se măsura confiscării“.
Verdict amânat de patru ori
Deschis în anul 2019, cazul nu a fost judecat până în prezent, după ce mai multe instanţe din Constanţa şi-au declinat competenţa. În cele din urmă, dosarul fusese trimis la Curtea de Apel, pentru ca această instanţă să stabilească cine trebuie să judece cazul.În cele din urmă, Curtea de Apel a stabilit competența în favoarea Judecătoriei Constanța.
Aici, magistrații au amânat pronunțarea unui verdict de patru ori. Inițial, stabiliseră pronunțarea pe 31 august, apoi hotărârea a fost amânată pe 7 septembrie, pe 14 septembrie, iar apoi pe 15 septembrie, moment în care instanța a decis să repună cauza pe rol.
Următoarea înfățișare, așa cum am precizat deja, a fost fixată pe 5 octombrie, între orele 11.30 – 12.30.
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
Citește și:
Terenuri ce ar fi trebuit să revină Constanţei?!:
Ce vrea municipalitatea de la averea lui Cristi Borcea. Ce a făcut Fiscul bucureştean
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii