Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoriile din Constanța și Tulcea, „cod“ portocaliu și roșu de judecători lipsă! Analiză Alin Ene, membru CSM

ro

08 Feb, 2024 14:42 944 Marime text



Judecătoriile din Constanța și Tulcea, arondate Curții de Apel Constanța, se află printre instanțele unde se simte acut lipsa judecătorilor.
 
Potrivit unei analize postate pe pagina sa de Facebook de către judecătorul Alin Ene, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, județul Tulcea se află pe locul al doilea în topul celor mai afectate județe, înregistrându-se 57% posturi vacante la judecătoriile din acest județ.
 
„Unul din trei judecători lipsește din instanțe“, a scris membrul CSM.
 
Judecătorul Alin Ene a explicat în continuare că „potrivit situației posturilor vacante la data de 1 februarie 2024, 31% din posturile de judecător la judecătorii erau vacante“.
 
„Acestora li se adaugă și posturile temporar vacante, neevidențiate în situație“, a arătat membrul CSM în continuare, precizând că „așadar, 1 din 3 judecători lipsește din instanțe, ceea ce înseamnă că ceilalți 2 rămași în activitate au un volum de muncă majorat cu aproximativ 50%“.
 
De asemenea, conform magistratului, nu mai puțin de 49 de judecătorii din totalul de 175 se confruntă cu un deficit de personal de cel puțin 50%.
 

Judecătorul Alin Ene a explicat, totodată, că cele mai afectate județe sunt Botoșani - 57,4% posturi vacante, Tulcea - 57% posturi vacante, Mehedinți - 56% posturi vacante, Brăila - 53% posturi vacante.
 
La rândul său, județul Constanța înregistrează o valoare de 41%.
 
În ultimii timp, specialiștii atrag tot mai mult atenția asupra crizei magistraților, printre fenomenele crizei aflându-se și faptul că foarte mulți judecători, dar și procurori părăsind sistemul prin pensionare, în ultimii doi ani.
 
Sursa info & foto: Facebook.com – Alin Ene, judecător, membru CSM
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
CSM a decis!
Mai mulți judecători, eliberați din funcţie, prin pensionare! LISTĂ

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii