Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Județul Constanța Bărbat suspectat de viol, propus pentru arestare preventivă. Ar fi amenințat victima cu moartea!

ro

28 Jun, 2024 15:26 365 Marime text
  • Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

La data de 28.06.2024, procurorii din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de arestare preventivă faţă de inculpatul P.I., în vârstă de 36 de ani, din com. Amzacea, sat Casicea, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de viol, faptă prev. şi ped. de art. 218 alin. (1) şi alin. (32) lit. d) din C.pen, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Din probatoriul administat în cauză, a rezultat că, în data de 26.06.2024, în jurul orei 19.00, într-un lan de floarea-soarelui din extravilanul localităţii Casicea din comuna Amzacea, jud. Constanţa, a întreţinut un raport sexual normal şi un act sexual oral cu persoana vătămată B.M.A., împotriva voinţei acesteia, prin exercitarea de ameninţări cu moartea şi prin constrângeri fizice ce i-au cauzat acesteia leziuni care necesită pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale, precum şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei cauzată de un handicap psihic.

Propunerea de arestare preventivă a fost admisă de instanţa de judecată.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE

Potrivit IPJ Constanța, față de persoana în cauza, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Surse Studentul care și-ar fi incendiat profesorul, arestat preventiv pentru 30 de zile!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii