Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalistul Marius Buga, acuzat de act sexual cu un minor, condamnat la închisoare! MINUTA

ro

16 Oct, 2024 13:17 361 Marime text
Percheziții - foto cu rol ilustrativ - sursa: ZIUA de Constanța

Curtea de Apel Ploiești a dat sentința în dosarul în care jurnalistul Marius Buga este acuzat de act sexual cu un minor! Instanța a menținut ieri, 15 octombrie 2024, pedeapsa dictată de Judecătoria Târgoviște la jumătatea lunii mai, anul curent, de 2 ani și 8 luni de închisoare, față de care inculpatul a depus contestație.
 

 
Decizia Curții de Apel este definitivă.
 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: În baza art. 421 pct.2 lit.a) Cod procedură penală admite apelurile Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte şi inculpatul Buga Marius Ionuţ împotriva sentinţei penale nr. 243 din data de 14 mai 2024 pronunţată de Judecătoria Târgovişte pe care o desfiinţează, în parte, în latură penală şi civilă, şi pronunţă o nouă hotărâre după cum urmează: Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Buga Marius Ionuţ la plata sumelor de câte 10.000 lei cu titlu de daune morale stabilite prin sentinţa atacată în favoarea părţilor civile (...). Înlătură din sentinţă dispoziţia primei instanţe referitoare la obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare, către stat, în cuantum 2.000 lei (...), apelantul-inculpat Buga Marius Ionuţ a consemnat la C.E.C. suma de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 422 Cod procedură penală şi art. 249 Cod procedură penală ridică măsura sechestrului asigurător dispusă prin ordonanța procurorului din data de 05.04.2023 pronunțată în dosar nr. 320/P/2023, asupra imobilului situat în municipiul Târgoviște, (...) aflat în proprietatea inculpatului Buga Marius Ionuț.
 
Menţine în rest dispoziţiile sentinţei. Conform art. 241 alin.1 lit.c) Cod procedură penală constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de apelantul inculpatul Buga Marius Ionuţ. Potrivit art. 275 alin.6 Cod procedură penală onorariile în cuantum de câte 540 lei pentru avocaţii desemnaţi din oficiu persoanelor vătămate se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Prahova.
 
În temeiul art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare corespunzătoare exercitării căilor de atac rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată astăzi, 15 octombrie 2024, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre  991/2024  15.10.2024

 
Fostul corespondent al postului PRO TV în judeţul Dâmboviţa, Marius B., este acuzat că a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale cu un minor instituţionalizat, având cunoştinţă despre faptul că acesta are vârsta mai mică de 16 ani, conform Agerpres.ro
 
La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte se instrumentează un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, prevăzută de art. 220 alin.1 şi 4 lit. b şi e din Codul penal, constând în aceea că în repetate rânduri, în perioada cuprinsă între vara anului 2021 şi data de 05.02.2023, a întreţinut acte sexuale orale şi anale cu un minor, cunoscând că acesta are vârsta mai mică de 16 ani şi profitând de situaţia vădit vulnerabilă a persoanei vătămate, datorată faptului că era instituţionalizat într-o casă de tip familial şi nu beneficia de sprijin material şi emoţional din partea părinţilor. La data de 07.02.2023 s-au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pentru descoperirea şi strângerea de probe în scopul probării infracţiunii. În cauză s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană de sex masculin", se arată într-un comunicat al Parchetului postat, joi, pe site-ul oficial al instituţiei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datel or cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Un cunoscut jurnalist, acuzat că ar fi întreţinut în mod repetat relaţii sexuale cu un minor instituţionalizat. Suspectul, arestat preventiv
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii