Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța C - Tech SRL și Eolica Dobrogea SRL au cerut în instanță anularea unei hotărâri a Consiliului Local Cogealac. Decizia magistraților

ro

16 Jul, 2024 17:00 223 Marime text
Eolica Dobrogea. Sursa foto - freepik.com
  • C-Tech SRL și Eolica Dobrogea SRL sunt reclamanți, iar  Consiliul Local al Comunei Cogealac, CBS Wind Development Group SRL și SC Eolica Dobrogea Five SRL  - pârâți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța.
  • În ședința din 08.07.2024, judecătorii au respins excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a reclamantei SC Eolica Dobrogea SRL, ca nefondată.
  • De asemenea, judecătorii au respins excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei SC Eolica Dobrogea SRL, ca nefondată.
 
Judecătorii Tribunaluli Constanța s-au pronunțat, pe data de 8.07.2024,  în litigiul dintre reclamații C-Tech SRL și Eolica Dobrogea SRL cu pârâții Consiliul Local al Comunei Cogealac, CBS Wind Development Group SRL și SC Eolica Dobrogea Five SRL.
 
Pe data de 19.04.2023, pe rolul Tribunaluli Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul cu indicativul 2858/118/2023 și obiectul - anulare act administrativ HCL NR 7/14.02.2023, 8/14.02.2023.
 
Părţile dosarului aflat în stadiul procesual de fond sunt: C-Tech SRL și Eolica Dobrogea SRL prin Lichidator Judiciar Cii Silviu Nedelcu  - reclamanți, iar Consiliul Local al Comunei Cogealac, CBS Wind Development Group SRL și SC Eolica Dobrogea Five SRL - pârâți.
 
În ședinţa din 08.07.2024, magistrații au respins cererea.
 

„Respinge excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a reclamantei SC Eolica Dobrogea SRL, ca nefondată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei SC Eolica Dobrogea SRL, ca nefondată. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei SC C-Tech SRL, în consecinţă, respinge cererea formulată de către reclamanta SC C-Tech SRL, ca fiind promovată de către o persoană fără calitate procesuală activă. Respinge excepţia lipsei de interes a cererii, ca nefondată. Admite excepţia lipsei de obiect a capătului de cerere privind anularea HCL Cogealac nr. 6/06.02.2023, în consecinţă, respinge capătul de cerere privind anularea HCL nr. 6/06.02.2023, ca fiind rămas fără obiect. Admite excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere privind constatarea nulităţii absolute a Contractului de constituire a dreptului de servitute, a dreptului de superficie si a dreptului de uz asupra drumurilor comunale, vicinale, sătești, precum și a altor categorii de drumuri, încheiat între UAT Cogealac și SC CBS Wind Development Group SRL, în consecinţă, respinge capătul de cerere privind constatarea nulităţii absolute a Contractului de constituire a dreptului de servitute, a dreptului de superficie și a dreptului de uz asupra drumurilor comunale, vicinale, sătești, precum și a altor categorii de drumuri, încheiat între UAT Cogealac și SC CBS Wind Development Group SRL, ca inadmisibil. Respinge cererea principală, astfel cum a fost modificată şi cererea conexă, formulate de către reclamanta SC Eolica Dobrogea SRL prin lichidator judiciar CII Silviu Nedelcu, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Comunei Cogealac, SC CBS Wind Development Group SRL şi SC Eolica Dobrogea Five SRL, ca nefondate. Ia act că pârâţii au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în data de 08.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei. Document:  Hotarâre  991/2024  08.07.2024“, se spune în soluția pe scurt.

 Eolica Dobrogea dosar
 
 
Despre Eolica Dobrogea SRL
 
Înființată în anul 2021, Eolica Dobrogea SRL are sediul social pe strada Făgetului, nr. 37 din Constanța și se ocupă de producția de energie electrică. Eolica Dobrogea SRL este deținută de acționarul unic C-Tech SRL. Ceaușescu & Partners SRL este administrator special, iar Nedelcu Silviu C.I.I. - lichidator judiciar.
 
În anul 2023, Eolica Dobrogea SRL, cu zero angajați, a avut o cifră de afaceri de 69.564 lei și o pierdere de 102.599 lei.
 
 
Despre C-Tech SRL
 
Cu sediul pe strada Fagetului, nr. 37 din Constanța, firma C-Tech SRL a fost înființată în anul 2019 și se ocupă de cercetare - dezvoltare în alte științe naturale și inginerie. Firma este deținută de Andreea Ceaușescu și Corneliu Dică, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Administratorul firmei este Corneliu Dică.
 
Potrivit termene.ro, Andreea Ceaușescu este asociat și administrator în Ceaușescu & Partners SRL, Sea Quest SRL, Euro Sea Services SRL, cenzor în  Sat Agroasana Cooperativa Agricolă Brăila.
 
La rândul său, Corneliu Dică este administrator în UAV Inginerie SRL, Parc Eolian SRL și Eolica Dobrogea FIVE SRL. În anul 2023, firma cu un singur salariat a declarat o cifră de afaceri de 64.968 lei și un profit de 3.122 lei.

 
Despre CBS Wind Development Group SRL
 
Cu sediul pe bulevardul Basarabia, nr. 256 G din București, firma a luat ființă în anul 2022 și se ocupă de producția de energie electrică.
 
CBS Wind Development Group SRL este deținută de HPE Investment Group APS, din Danemarca, cu 46% din capitalul social, Vejhw APS, din Danemarca, cu 20% din capitalul social,

Sense Capital SRL, cu 16% din capitalul social, Elva Green Energy Group SRL, cu 8% din capitalul social, Climov Elena Viorela, cu 5% din capitalul social și Maach Carsten Brix, din Danemarca, cu 5% din capitalul social. Administrator este  Pedersen Poul Erik din Danemarca.
 
În anul 2023, societatea, cu un singur salariat, a avut o cifră de afaceri de zero lei, venituri de 4.815.340, cheltuieli de 4.815.340 lei și cheltuliei în avans de 37.024 lei.
 
 
Despre SC Eolica Dobrogea Five SRL
 
 
Firma Eolica Dobrogea Five SRL a luat ființă în anul 2008 și are sediul pe strada Făgetului, nr. 37 din Constanța și se ocupă de producția de energie electrică. Eolica Dobrogea II GMBH, din Elveția, este acționar cu 100% din capitalul social, iar
Dică Corneliu este administrator. Potrivit termene.ro, firma este inactivă fiscal din 2010.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.

 
Citește și:
 
Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare! Judecătorii au încetat definitiv procesul penal

 Insolvențe Constanța: Eolica Dobrogea SRL, în faliment! Tribunalul a amânat procesul pentru la anul

 C - Tech SRL și Eolica Dobrogea SRL cer în instanță anularea unei hotărâri a Consiliului Local Cogealac, județul Constanța
 
Decizii importante ale asociatului unic al societății Eolica Dobrogea Five SRL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii