Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Secretarul general al comunei Fântânele se judecă cu Consiliul Local. Decizia definitivă a magistraților

ro

21 May, 2024 18:25 610 Marime text

 Pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat dosarul 2348/118/2024, care are ca obiect  alte cereri.

Dosarul a ajuns pe masa magistraților la data de 05.04.2024 (date ultimei modificări fiind 17.05.2024), pe secția de contencios administrativ şi fiscal. Obiectul dosarului constă în alte cereri, fiind în stadiul de fond.


 
Părți în dosar sunt Secretarul General al Comunei Fântânele-reclamant și Consiliului Local Fântânele-pârât.
 
A fost stabilit termen în dosar data de 17.05.2024.
 
Magistrații au oferit următoarea soluție pe scurt:

Soluția pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Secretarul General al comunei Fântânele, în contradictoriu cu Consiliul Local al comunei Fântânele. Constata dizolvat de drept Consiliul Local al comunei Fântânele, jud. Constanţa. Definitivă. În baza art. 143 alin. (2) ultima teză din O.U.G. nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, hotărârea instanţei se comunică Prefectului judeţului Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. (2) C. pr. civ., astăzi, 17 mai 2024.

Document: Hotarâre  701/2024  17.05.2024- se arată pe portal.



Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local
 
Comuna Fântânele a rămas fără Consiliu Local. Unii dintre aleșii locali au demisionat pe parcursul ultimele luni, iar ultimii și-au pierdut mandatul, după ce au fost radiați din registrul membrilor PNL, ca urmare a neplății cotizațiilor, după cum a precizat pentru ZIUA de Constanța, secretarul general al organizației, deputatul Marian Crușoveanu.
 
Desființarea de facto a Consiliului Local s-a petrecut la scurt timp, după ce primarul localității, Adrian Roșu, ex-PNL, a anunțat că la alegerile din 9 iunie va candida din partea PSD.
 
Primarul comunei a declarat la rândul său, pentru ZIUA de Constanța, că aceasta nu este singura problemă. După ce a rămas fără Consiliu Local, în curând, UAT Fântânele nu va mai avea nici secretar. Acesta și-a cerut transferul la un alt UAT din județ.
 
„Inițial, și-au dat demisia doi de la PSD, apoi unul de la Pro România, pe parcurs au mai demisionat alți 3 de la PNL și alți doi de la PSD. Ultimilor 4 consilieri liberali le-au încetat mandatele, după ce am anunțat că plec la PSD. Aveam nevoie de cel puțin 7 aleși locali pentru a funcționa Consiliul Local. Mai grav este că niciun partid nu mai avea nici supleanți, pentru ca aceștia să fie validați și să punem continua activitatea.

Voi continua să lucrez prin dispozitie de primar, însă, atunci când voi avea de aprobat indicativi tehnico-economici, nu voi avea ce să mai fac. Probabil s-a ajuns la această situație pentru că am decis să plec la PSD. Oamenii vor decide dacă am făcut sau nu o alegere greșită”, a spus la acea vreme, Adrian Roșu.



Citește și:

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu LocalMai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii