Justiție Constanța Transcarpat Sportours International SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Academia Navală Mircea cel Bătrân
Justiție Constanța: Transcarpat Sportours International SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract
13 Mar, 2024 18:50
ZIUA de Constanta
1571
Marime text
Pe rolul Curții de Apel Constanța, a fost înregistrat dosarul nr.129/36/2024, care are ca obiect litigiu privind achiziţiile publice Plângere -Decizia CNSC nr.430/C103461/21.02.2024
Dosarul a ajuns pe masa magistraților la data de 08.03.2024, pe secția de de contencios administrativ si fiscal. Obiectul dosarului constă în litigiu privind achiziţiile publice Plângere -Decizia CNSC nr.430/C103461/21.02.2024, fiind în stadiul de fond.
Părți în dosar sunt Transcarpat Sportours International SRL, în calitate de petent și Academia Navală Mircea cel Bătrân, în calitate de intimat autoritate contractantă.
Potrivit Portalului Intanțelor de judecată, a fost stabilit termen în dosar data 21/03/2024.
Licitația organizată de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța pentru complexul de simulatoare de tragere cu armament, contestată
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 430/C10/3461 din 21.02.2024 la contestaţia nr. 14476/11.12.2023, depusă de Transcarpat Sportours International SRL cu sediul în București, reprezentantă de administrator Dinu Solojan, împotriva actelor autorității contractante - raportul procedurii nr. AP 15994 din 29.11.2023, comunicarea privind rezultatul procedurii nr. AP 15997 din 29.11.2023 adresată contestatorului și comunicarea rezultatului procedurii adresată operatorului economic Bitland SRL, acte considerate nelegale, în cadrul procedurii de atribuire, prin licitație deschisă-online, a contractului de furnizare având ca obiect „Complex simulatoare de tragere cu armament”, cod CPV 38970000-5, organizată de Academia Navală Mircea cel Bătrân - UM 02192 Constanța.
Prin intermediul contestației, Transcarpat Sportours International SRL a solicitat obligarea autorităţii contractante la adoptarea măsurilor de remediere solicitate prin prezenta, respectiv: anularea actelor nelegale si a tuturor actelor subsecvente sau conexe, a raportului procedurii şi a actelor subsecvente acestuia pentru partea corespunzătoare declarării ofertei contestatorului ca necâştigătoare şi a declarării drept admisibilă şi câştigătoare a ofertei depusă de Bitland SRL; anularea altor acte nelegale care privesc oferta operatorului economic Bitland SRL; reevaluarea ofertei Bitland SRL prin aplicarea strictă a prevederilor documentaţiei de atribuire și, în consecinţă, emiterea unui nou raport al procedurii strict pentru partea corespunzătoare declarării ofertei Bitland SRL drept admisibilă şi câştigătoare, în care să fie înscrise în mod obiectiv modalitățile de îndeplinire a cerinţelor tehnice impuse şi realitatea preţului ofertat, cu consecinţa respingerii ofertei Bitland SRL ca neîndeplinind criteriile de calificare și selecţie și nici unele dintre cerinţele tehnice; continuarea procedurii cu desemnarea ofertei câştigătoare dintre ofertele admisibile din procedură, inclusiv declararea drept câştigătoare a ofertei contestatorului, această situaţie rezultând cu claritate din documentele procedurii precum și acces la dosarul format/depus la Consiliu în vederea formulării de concluzii scrise.
Pentru aceste motive, în baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul a decis să respingă excepția invocată de autoritatea contractantă privind tardivitatea contestației formulate de Transcarpat Sportours International SRL.
Despre Transcarpat Sportours International SRL
Societatea a fost înființată în 2003 și are sediul social în București.
În 2020 a raportat o cifră de afaceri de 28,455,759 lei, profit de 6,283,369 lei și 7 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 131.27%, potrivit www.termene.ro.
În 2009, compania a fost verificată de Consiliul Concurenţei pentru că existau suspiciuni privind o posibilă înţelegere între mai multe firme care au furnizat armament Ministerului Apărării Naţionale la achizițiile derulate în perioada 2005-2007.
În 2011 a câștigat și contractul pus la bătaie Primăria Constanța privind dotarea Poliţiei Locală în valoare de 125.000 de lei fără TVA.
Societatea îl are administrator şi asociat pe Dinu Solojan, alături de Emanuela Nicoleta Solojan şi Bogdan Diaconu și figurează cu peste 560 de contracte din achiziții publice, potrivit www.termene.ro.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Decizii CNSCLicitația organizată de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța pentru complexul de simulatoare de tragere cu armament, contestată
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii