La solicitarea judecătorilor din Constanța! Înalta Curte, decizie importanță! Sunt vizate drepturile salariale către personalul militar
La solicitarea judecătorilor din Constanța!: Înalta Curte, decizie importanță! Sunt vizate drepturile salariale- Competenţa materială procesuală de soluţionare în primă instanţă a cauzelor având ca obiect obligarea instituţiilor publice din cadrul Jandarmeriei Române la plata unor drepturi salariale către personalul militar al acestora aparţine secţiilor/completurilor specializate în materia conflictelor de muncă din cadrul tribunalelor.
La solicitarea Colegiului de conducere al Curţii de Apel Constanţa, Înalta Curte de Casație și Justiției a României a decis: „competenţa materială procesuală de soluţionare în primă instanţă a cauzelor având ca obiect obligarea instituţiilor publice din cadrul Jandarmeriei Române la plata unor drepturi salariale către personalul militar al acestora aparţine secţiilor/completurilor specializate în materia conflictelor de muncă din cadrul tribunalelor“.
Decizia Curții Supreme este obligatorie!
Oficial – dosar 1922/1/2021
Decizia nr. 19: Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Constanţa şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea art. 382 lit. h) şi a art. 536 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, a art. 1 lit. p) teza I din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a art. 23 alin. (1) din Legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, cu modificările şi completările ulterioare, competenţa materială procesuală de soluţionare în primă instanţă a cauzelor având ca obiect obligarea instituţiilor publice din cadrul Jandarmeriei Române la plata unor drepturi salariale către personalul militar al acestora aparţine secţiilor/completurilor specializate în materia conflictelor de muncă din cadrul tribunalelor.
Decizia Curții Supreme este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
Urmează să fie motivată și publicată în Monitorul Oficial al României.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Care sunt solicitările
Peste 500 de jandarmi din Constanța au chemat în instanță M.A.I. Dosarul, din nou la Curtea de Apel
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp