Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Tribunalul Constanța Despăgubiri de peste 30 milioane de euro pentru victimele accidentului din 2 Mai. Ce spun avocații lui Vlad Pascu

ro

03 Sep, 2024 11:08 391 Marime text
Foto: Avocații lui Vlad Pascu - sursa: ZIUA de Constanța

La ultimul termen de la Tribunalul Constanța, în care instanța analizează cererea de înlocuire a arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, apărătorii lui Vlad Pascu au dezvăluit că în dosarul 2 Mai despăgubirile civile se ridică în total la aproximativ 33 de milioane de euro, pentru fiecare din victime solicitându-se daune de câte 6 milioane de euro.
 
În Dosarul 2 Mai, Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Noi, astăzi, discutăm mai degrabă pe o latură civilă a dosarului penal, pentru că din punctul nostru de vedere, latura penală s-a închis în momentul dezbaterii procedurilor simplificate. Ea a fost admisă, s-au respins cererile de încadrare juridică, noi acum așteptăm alte rapoarte medicale care să confirme, de fapt, dacă persoanele care solicită 6 milioane de euro daune, atât se solicită în acest dosar, adunate, sunt justificate sau nu. Deci, efectiv, Vlad Pascu nu poate nici să grăbească procedura, nici nu o încetinește. Și atunci, faptul că solicităm o altă măsură preventivă nu echivalează cu punerea sa în libertate”, a declarat avocatul Alin Trandafirescu.

Reamintim că în Dosarul 2 Mai, Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă a două persoane, vătămare corporală din culpă a trei persoane, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Vlad Pascu, între procurori și avocați – Tribunalul Constanța ia decizia finală privind înlocuirea măsurii preventive

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii