UPDATE - achitare. Legături cu mall-ul care trebuia să se ridice pe Mangaliei Arestarea avocatului Tudorel Dobre şi dosarul Mazăre - Strutinsky - Gabi Stan (document)
UPDATE - achitare. Legături cu mall-ul care trebuia să se ridice pe Mangaliei: Arestarea avocatului Tudorel Dobre
26 Dec, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
10341
Marime text
Tudorel Dobre va fi audiat în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, continuă cercetările specifice în dosarul în care prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România-Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost arestat preventiv, la Constanţa.
În prezenta cauză, Tudorel Dobre este suspectat de trafic de influenţă, el fiind acuzat că „în cursul anului 2013, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro“. „În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe aceştia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane“, potrivit DNA.
Mandatul de arestare emis pe numele lui Tudorel Dobre nu este definitiv, acesta putând fi atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Menţinând aria de referire asupra acestei apropieri (Tudorel Dobre - Înalta Curte) este de menţionat că numele bărbatului apare într-o minută a judecătorilor Curţii Supreme (de la finele lunii trecute) din dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
Concret, în prezenta cauză, pe data de 24 noiembrie, Mariana Ghena, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a încuviinţat cererile de probatorii formulate atât de către Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi de Radu Ştefan Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky şi restul inculpaţilor.
În ceea ce priveşte probele solicitate de DNA în legătură cu presupusa infracţiune de luare de mită şi de complicitate la luare de mită de la reprezentanţii societăţilor Tripont Invest S.R.L. şi Property Development Two S.R.L., aparent comise în perioada 2006 – 2009, respectiv 2007 – 2009, judecătoarea Mariana Ghena a admis proba testimonială, constând în audierea mai multor martori printre care se află: „Fodor Zoltan – martor cu identitate protejată, Dichiu Carol- persoană aflată în cercul relaţional al inculpatului Mazăre Radu, în perioada 1991-2008, Dumitru Ion- administrator al S.C. RTP Exim 96 SRL, Moldoveanu Lucia - observatorul desemnat de Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru verificarea procedurii de achiziţie publică, Ciorcă Vasile Florin - fost administrator al S.C. Tripont Invest, Paszkany Arpad, asociat la S.C.Tripont Invest, Pocola Adrian George - împuternicit al societăţii Tripont Invest S.R.L. pentru proiectul mall-ului din Constanţa, Arsene Alexandru Felix - arhitectul împuternicit de societatea Tripont Invest S.R.L., Nemirschi Nicolae - fost viceprimar, semnatar al documentaţiei de urbanism emisă pentru S.C. Tripont Invest, din dispoziţia primarului, Toma Ionuţ, arhitect şef în cadrul Primăriei mun. Constanţa, Tănase Luiza Elena- fost inspector urbanism, în perioada 2004-2008, din 2008 arhitect şef în cadrul primăriei, Alăzăroaie Sorin- avocat în cadrul Societăţii de Avocatură «Popovici şi Asociaţii», al cărei client era şi SC TRIPONT INVEST SRL, Şerban Ana Maria - reprezentant al societăţii Tripont Invest S.R.L., Şerbănescu Mariana - inspector în cadrul Direcţiei Urbanism din cadrul primăriei; Theresia Wilfinger, reprezentanta societăţii Property Development Two S.R.L., Scurtu Sorin - consilier juridic în cadrul societăţii Property Development Two S.R.L., Dobre Tudorel – avocat al vânzătorilor terenului către Property Development Two SRL, Buşe Rodica - intermediar al tranzacţiei imobiliare pentru S.C.Property Development Two S.R.L“.
Tot prin decizia din data de 24 noiembrie, Mariana Ghena, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, solicitat „corespondenţa electronică pusă la dispoziţie de martorul Scurtu Sorin, din cursul anului 2007, provenind de la Dobre Tudorel şi cea purtată în legătură cu proiectul mall-ului din Constanţa, inclusiv contractul transmis prin mail de martorul Arsene Felix, precum şi procesul verbal de confruntare din data de 18.06.2015 între martorii Dobre Tudorel şi Scurtu Sorin Ion“.
Conform documentaţiei proprii, mall-ul la care face referire judecătoarea Mariana Ghena în minuta din data de 24 noiembrie trebuia să fie construit pe şoseaua Mangaliei, de Property Development Two SRL, companie şi ea menţionată în decizia instanţei.
Mall-ul trebuia să se numească Seaside Mall.
Amintim că pe şoseaua Mangaliei, numerele 197 şi 300, în zona Metro II, trebuia să fie ridicat acest centru comercial, cu două etaje şi zece săli de cinema. Aşa cum ştiţi, proiectul nu a mai fost finalizat.
În luna octombrie 2015, ZIUA de Constanţa arăta că, potrivit documentaţiei depuse de compania Property Development Two la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa, mall-ul avea să fie ridicat pe şoseaua Mangaliei, parcelele A1121/7 lot 1, A1121/1, A1121/3.
Proiectul întocmit de firma Kalinia Proiect, prin patronul ei, Felix Arsene, avea la bază certificatul de urbanism nr. 2716 din 4 iunie, act normativ votat de aleşii locali. Nu este de omis faptul că ar fi existat anumite probleme privind stabilirea proprietarilor terenului pe care urma să se înalţe noul centru comercial.
Tot în luna octombrie 2015, cu privire la adresa de la numărul 300 de pe şoseaua Mangaliei, ZIUA de Constanţa arăta că şi acest teren are o istorie interesantă. Mai precis, după o serie de „permutări“ de terenuri, Property Development Two a cumpărat „un rest“ de teren de zece mii de metri pătraţi de la Tinel Timu şi Otilia Timu, prin contractul 1715 din 25 august 2007.
Aşa cum arăta şi în urmă cu un an, ciudat este însă faptul că documentele ne arată o adresă cu totul neobişnuită: şoseaua Mangaliei 300. Aşadar, trecem de la Mangaliei 179, la Mangaliei 300. Se pare că cei de la Property Development Two au reuşit, prin metode numai de ei ştiute, să le aducă aproape. Documentaţia ne arată că terenul a costat trei milioane de euro şi că vânzătorii au declarat că au dobândit dreptul de proprietate de la Traian Secoşan şi Raisa Secoşan, în 1998. Aceştia din urmă dobândiseră terenul prin reconstituirea dreptului de proprietate în baza Legii 18/1991.
Aşadar, în acest context, putem concluziona că terenul la care face referire Mariana Ghena în minuta din data de 24 noiembrie este cel pe care trebuia să fie ridicat Seaside Mall şi că Tudorel Dobre a fost avocatul vânzătorilor terenului (Tinel Timu şi Otilia Timu) către Property Development Two SRL, după cum chiar Înalta Curte precizează.
Foarte important, considerăm noi, este următorul aspect: conform site-ului oficial al Baroului Bucureşti (baroul-bucuresti.ro) Tudorel Dobre a intrat în avocatură la data de 22 martie 2001, prin decizia 948-22.03.01, a fost suspendat la cerere, şi şi-a pierdut dreptul de exercitare la data de 1 martie 2004.
Raportat la cele mai sus precizate se ridică următorul semn de întrebare: Tudorel Dobre a fost, în 2007, avocatul familiei Tinel atunci când aceasta a vândut zece mii de metri pătraţi celor de la Property Development Two deşi îşi pierduse dreptul de exercitare la data de 1 martie 2004?
Mai departe, potrivit datelor puse la dispozţie de RECOM, numele lui Tudorel Dobre figurează în SC R.T.P. Exim 96 SRL, firmă şi ea menţionată în minuta judecătoarei Mariana Ghena, din data de 24 noiembrie.
Societatea comercială funcţionează din aprilie 1998 şi are sediul social în Olimp,municipiul Mangalia, Complex Belvedere.
Ca asociaţi persoane juridice apare Tudorel Dobre, născut la data de 16.07.1959, în Cumpăna, Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, acesta fiind şi administrator, şi Vasile Dobre, născut la data de 10.08.1955, în Cumpăna, Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%.
Firma are ca obiect de activitate: „restaurante“.
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii SC R.T.P. Exim 96 SRL, însă acest lucru nu a fost posibil. Şi asta pentru că la numărul de telefon mobil pus la dispoziţie de RECOM a răspuns o femeie care susţine că nu are nicio legătură cu societatea, iar la numărul de telefon fix apare ca neconectat.
De menţionat că administratorul S.C. RTP Exim 96 SRL a fost Ion Dumitru, şi el menţionat în decizia judecătoarei Mariana Ghena, din data de 24 noiembrie.
Prin hotărârea numărul 1 din data de 29 mai 2015 a adunării generale extraordinare a SC RTP Exim 96 SRL s-a luat act de demisia lui Ion Dumitru din funcţia de adiministrator al RTP Exim 96 SRL. interesant este că tot atunci, adunarea generală a scociaţilor RTP Exim 96 SRL a refuzat descărcarea de gestiune a fostului administrator Ion Dumitru, pentru activitatea depusă din 2014 şi până în prezent. Totodată, prin hotărârea numărul 1 din data de 29 mai 2015 s-a dispus numirea în funcţia de administrator a lui Tudorel Dobre, pe o perioadă nelimitată de timp.
În secţiunea Documente poate fi citit comunicatul DNA privind reţinerea avocatului Tudorel Dobre.
Citeşte şi
Cum a ajuns prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România în Arestul Poliţiei Constanţa
Se anunţă audieri-maraton!
Dosarul Mazăre - Strutinsky - Gabi Stan. Cine ajunge în faţa Înaltei Curţi
UPDATE - achitare
Pe data de 25 aprilie 2018, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis achitarea lui Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti. Decizia nu este definitivă.
Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, continuă cercetările specifice în dosarul în care prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România-Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost arestat preventiv, la Constanţa.
În prezenta cauză, Tudorel Dobre este suspectat de trafic de influenţă, el fiind acuzat că „în cursul anului 2013, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro“. „În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe aceştia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane“, potrivit DNA.
Mandatul de arestare emis pe numele lui Tudorel Dobre nu este definitiv, acesta putând fi atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Menţinând aria de referire asupra acestei apropieri (Tudorel Dobre - Înalta Curte) este de menţionat că numele bărbatului apare într-o minută a judecătorilor Curţii Supreme (de la finele lunii trecute) din dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
Concret, în prezenta cauză, pe data de 24 noiembrie, Mariana Ghena, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a încuviinţat cererile de probatorii formulate atât de către Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi de Radu Ştefan Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky şi restul inculpaţilor.
În ceea ce priveşte probele solicitate de DNA în legătură cu presupusa infracţiune de luare de mită şi de complicitate la luare de mită de la reprezentanţii societăţilor Tripont Invest S.R.L. şi Property Development Two S.R.L., aparent comise în perioada 2006 – 2009, respectiv 2007 – 2009, judecătoarea Mariana Ghena a admis proba testimonială, constând în audierea mai multor martori printre care se află: „Fodor Zoltan – martor cu identitate protejată, Dichiu Carol- persoană aflată în cercul relaţional al inculpatului Mazăre Radu, în perioada 1991-2008, Dumitru Ion- administrator al S.C. RTP Exim 96 SRL, Moldoveanu Lucia - observatorul desemnat de Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru verificarea procedurii de achiziţie publică, Ciorcă Vasile Florin - fost administrator al S.C. Tripont Invest, Paszkany Arpad, asociat la S.C.Tripont Invest, Pocola Adrian George - împuternicit al societăţii Tripont Invest S.R.L. pentru proiectul mall-ului din Constanţa, Arsene Alexandru Felix - arhitectul împuternicit de societatea Tripont Invest S.R.L., Nemirschi Nicolae - fost viceprimar, semnatar al documentaţiei de urbanism emisă pentru S.C. Tripont Invest, din dispoziţia primarului, Toma Ionuţ, arhitect şef în cadrul Primăriei mun. Constanţa, Tănase Luiza Elena- fost inspector urbanism, în perioada 2004-2008, din 2008 arhitect şef în cadrul primăriei, Alăzăroaie Sorin- avocat în cadrul Societăţii de Avocatură «Popovici şi Asociaţii», al cărei client era şi SC TRIPONT INVEST SRL, Şerban Ana Maria - reprezentant al societăţii Tripont Invest S.R.L., Şerbănescu Mariana - inspector în cadrul Direcţiei Urbanism din cadrul primăriei; Theresia Wilfinger, reprezentanta societăţii Property Development Two S.R.L., Scurtu Sorin - consilier juridic în cadrul societăţii Property Development Two S.R.L., Dobre Tudorel – avocat al vânzătorilor terenului către Property Development Two SRL, Buşe Rodica - intermediar al tranzacţiei imobiliare pentru S.C.Property Development Two S.R.L“.
Tot prin decizia din data de 24 noiembrie, Mariana Ghena, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, solicitat „corespondenţa electronică pusă la dispoziţie de martorul Scurtu Sorin, din cursul anului 2007, provenind de la Dobre Tudorel şi cea purtată în legătură cu proiectul mall-ului din Constanţa, inclusiv contractul transmis prin mail de martorul Arsene Felix, precum şi procesul verbal de confruntare din data de 18.06.2015 între martorii Dobre Tudorel şi Scurtu Sorin Ion“.
Conform documentaţiei proprii, mall-ul la care face referire judecătoarea Mariana Ghena în minuta din data de 24 noiembrie trebuia să fie construit pe şoseaua Mangaliei, de Property Development Two SRL, companie şi ea menţionată în decizia instanţei.
Mall-ul trebuia să se numească Seaside Mall.
Amintim că pe şoseaua Mangaliei, numerele 197 şi 300, în zona Metro II, trebuia să fie ridicat acest centru comercial, cu două etaje şi zece săli de cinema. Aşa cum ştiţi, proiectul nu a mai fost finalizat.
În luna octombrie 2015, ZIUA de Constanţa arăta că, potrivit documentaţiei depuse de compania Property Development Two la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa, mall-ul avea să fie ridicat pe şoseaua Mangaliei, parcelele A1121/7 lot 1, A1121/1, A1121/3.
Proiectul întocmit de firma Kalinia Proiect, prin patronul ei, Felix Arsene, avea la bază certificatul de urbanism nr. 2716 din 4 iunie, act normativ votat de aleşii locali. Nu este de omis faptul că ar fi existat anumite probleme privind stabilirea proprietarilor terenului pe care urma să se înalţe noul centru comercial.
Tot în luna octombrie 2015, cu privire la adresa de la numărul 300 de pe şoseaua Mangaliei, ZIUA de Constanţa arăta că şi acest teren are o istorie interesantă. Mai precis, după o serie de „permutări“ de terenuri, Property Development Two a cumpărat „un rest“ de teren de zece mii de metri pătraţi de la Tinel Timu şi Otilia Timu, prin contractul 1715 din 25 august 2007.
Aşa cum arăta şi în urmă cu un an, ciudat este însă faptul că documentele ne arată o adresă cu totul neobişnuită: şoseaua Mangaliei 300. Aşadar, trecem de la Mangaliei 179, la Mangaliei 300. Se pare că cei de la Property Development Two au reuşit, prin metode numai de ei ştiute, să le aducă aproape. Documentaţia ne arată că terenul a costat trei milioane de euro şi că vânzătorii au declarat că au dobândit dreptul de proprietate de la Traian Secoşan şi Raisa Secoşan, în 1998. Aceştia din urmă dobândiseră terenul prin reconstituirea dreptului de proprietate în baza Legii 18/1991.
Aşadar, în acest context, putem concluziona că terenul la care face referire Mariana Ghena în minuta din data de 24 noiembrie este cel pe care trebuia să fie ridicat Seaside Mall şi că Tudorel Dobre a fost avocatul vânzătorilor terenului (Tinel Timu şi Otilia Timu) către Property Development Two SRL, după cum chiar Înalta Curte precizează.
Foarte important, considerăm noi, este următorul aspect: conform site-ului oficial al Baroului Bucureşti (baroul-bucuresti.ro) Tudorel Dobre a intrat în avocatură la data de 22 martie 2001, prin decizia 948-22.03.01, a fost suspendat la cerere, şi şi-a pierdut dreptul de exercitare la data de 1 martie 2004.
Raportat la cele mai sus precizate se ridică următorul semn de întrebare: Tudorel Dobre a fost, în 2007, avocatul familiei Tinel atunci când aceasta a vândut zece mii de metri pătraţi celor de la Property Development Two deşi îşi pierduse dreptul de exercitare la data de 1 martie 2004?
Mai departe, potrivit datelor puse la dispozţie de RECOM, numele lui Tudorel Dobre figurează în SC R.T.P. Exim 96 SRL, firmă şi ea menţionată în minuta judecătoarei Mariana Ghena, din data de 24 noiembrie.
Societatea comercială funcţionează din aprilie 1998 şi are sediul social în Olimp,municipiul Mangalia, Complex Belvedere.
Ca asociaţi persoane juridice apare Tudorel Dobre, născut la data de 16.07.1959, în Cumpăna, Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, acesta fiind şi administrator, şi Vasile Dobre, născut la data de 10.08.1955, în Cumpăna, Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%.
Firma are ca obiect de activitate: „restaurante“.
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii SC R.T.P. Exim 96 SRL, însă acest lucru nu a fost posibil. Şi asta pentru că la numărul de telefon mobil pus la dispoziţie de RECOM a răspuns o femeie care susţine că nu are nicio legătură cu societatea, iar la numărul de telefon fix apare ca neconectat.
De menţionat că administratorul S.C. RTP Exim 96 SRL a fost Ion Dumitru, şi el menţionat în decizia judecătoarei Mariana Ghena, din data de 24 noiembrie.
Prin hotărârea numărul 1 din data de 29 mai 2015 a adunării generale extraordinare a SC RTP Exim 96 SRL s-a luat act de demisia lui Ion Dumitru din funcţia de adiministrator al RTP Exim 96 SRL. interesant este că tot atunci, adunarea generală a scociaţilor RTP Exim 96 SRL a refuzat descărcarea de gestiune a fostului administrator Ion Dumitru, pentru activitatea depusă din 2014 şi până în prezent. Totodată, prin hotărârea numărul 1 din data de 29 mai 2015 s-a dispus numirea în funcţia de administrator a lui Tudorel Dobre, pe o perioadă nelimitată de timp.
În secţiunea Documente poate fi citit comunicatul DNA privind reţinerea avocatului Tudorel Dobre.
Citeşte şi
Cum a ajuns prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România în Arestul Poliţiei Constanţa
Se anunţă audieri-maraton!
Dosarul Mazăre - Strutinsky - Gabi Stan. Cine ajunge în faţa Înaltei Curţi
UPDATE - achitare
Pe data de 25 aprilie 2018, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis achitarea lui Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti. Decizia nu este definitivă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii