Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Legea penală română se aplică și cetățenilor americani!” Ce pedeapsă ar risca Wiz Khalifa dacă ar fi venit cu drogurile în România. Vezi ce spune un avocat din Constanța (VIDEO)

ro

14 Jul, 2024 12:35 1912 Marime text


Avocatul Liviu Cristescu din Constanța a vorbit astăzi, 14 iulie 2024, despre cum ar putea Wiz Khalifa să răspundă în fața legii, după ce DIICOT Constanța a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de artistul american.
 

Pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului, legea prevede o pedeapsă de la 3 luni la doi ani sau o amendă. Este irelevant faptul că este un cetățean american sau de orice altă naționalitate, pentru că legea penală română se aplică și cetățenilor americani, în ipoteza în care nu beneficiază de niciun fel de imunitate.

Din păcate, iată că un idol al tinerilor se pare că a fost depistat fumând pe scenă. Un exemplu extrem de prost și pică într-o perioadă nu tocmai bună, având în vedere că, de curând, și legislația în materia traficului de droguri s-a înăsprit și în ceea ce privește consumul de droguri la volan, iată că această întâmplare vine exact la un moment «potrivit»

 
Întrebat cu privire la ipoteza că artistul ar fi venit cu droguri în țară, avocatul a răspuns că acest lucru îl vor stabili organele de anchetă, însă a atras atenția că într-o asemenea situație pedeapsa ar putea fi mai dură.
 
Fie a venit cu ele asupra lui din afara țării, context în care infracțiunea s-ar încadra undeva la o limită de pedeapsă mult mai mare, cea prevăzută de art. 3, alin. 1 din Legea 143/2000, respectiv, de la 5 la 15 ani sau (...) Trafic internațional de droguri, dar este una dintre ipoteze!
 
Restul declarațiilor pot fi urmărite în materialul Video de mai jos.


 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
Oficial! Procurorii DIICOT din Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Wiz Khalifa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii