Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Cobadin din județul Constanța, bun de plată. Mai mulți profesori au solicitat în instanță recalcularea drepturilor bănești și au câștigat

ro

12 Sep, 2024 10:09 197 Marime text
iceul Cobadin, comuna Cobadin, județul Constanța. Foto: Facebook/Liceul Cobadin
  • Liceul Cobadin a făcut apel, după ce Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, alături de 31 de cadre didiactice și personal auxiliar didactic, a câștogat pe fond.
 
Unitatea de învățământ, Liceul Cobadin, a făcut recurs. Pe data de 11.09.2024, pe rolul Curții de Apel Constanța, Secţia I civilă a fost înregistrat dosarul nr. 648/118/2024 și obiectul - calcul drepturi salariale. Părțile dosarului aflat în satdiul procesural de apel sunt: Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, alături de 31 de profesori, și Liceul Cobadin.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Liceul Cobadin - dosar Curtea de Apel Constanta
 
Reamintim că, pe data de 01.02.2024, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia I civilă a fost depus dosarul cu indicativiul 648/118/2024 și obiectul - calcul drepturi salariale.
 
Părțile dosarului aflat în stadiul procesural de fond sunt: Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, Adam Ionela, Anton Crivineanu Ionela, Axente Iuliana Andreea,
Banciu Camelia, Boarsă Mihaela Malina, Coliș Manuela Lăcrămioara, Costan Mariana, Craciun Steliana, Dochie Maria Adriana, Duna Florina Otilia, Emirla Aiten, Gheorghe Ion, Gheorghe Mariana, Gheorghe Viorica, Grassu Ianciu, Grassu mariana, Hera Tanase, Iovan Dorina, Iusein Sevdichiar, Lungu Mihaela, Lungu Raluca Ștefania, Lupațcu Florentina, Memet Neise, Mihai Maria, Mustafa Elgian, Perciu Ioana, Purcelea Mirela, Radu Daniela, Dadu Georgeta, Rosioru Gabriel, Sfintet Andreia Simona, Siteavu Jenica, Stanica Diana Iulia – reclamanți, iar Liceul Cobadin – pârât.
 
În ședința din 08.07.2024, magistrații au admis cererea.

„Admite cererea formulată de reclamant, în numele membrilor de sindicat. Obligă pârâtul să recalculeze indemnizaţiile de concediu de odihnă cuvenite fiecărui reclamant pentru perioada 01.01.2019-30.06.2023, corespunzător perioadei efectiv lucrate în unitatea de învăţământ, prin includerea în baza de calcul a indemnizaţiei de hrană. Obligă pârâtul la plata către fiecare reclamant a diferenţelor de drepturi băneşti rezultate din recalcularea indemnizaţiilor de concediu de odihnă prin includerea indemnizaţiei de hrană, pentru perioada 01.01.2019 - 30.06.2023, sume actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală la data plăţii efective. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, pe  08.07.2024“, se spune în soluția pe scurt.

 

Liceul Cobadin - dosar Tribunalul Constanța
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.

Citește și:
 
Litigiul dintre Sindicatul FEN Constanța și mai multe unități de învățământ, pe masa magistraților
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii