Lista oficială! Cine sunt și ce averi au procurorii care vor să devină judecători în Constanța (DOCUMENTE)
Lista oficială!: Cine sunt și ce averi au procurorii care vor să devină judecători în Constanța (DOCUMENTE)
01 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
6518
Marime text
- Anchetatorii care vor să schimbe roba de procuror pe cea de judecător vor fi intervievați de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.
- Magistrații Dragoș Țăranu-Măruș și Tudor Iulian Vasile, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au solicitat să fie numiți în funcția de judecători ai Judecătoriei Constanța.
- În Secțiunea Documente puteți accesa Anunțul privind susținerea interviului în fața Secției pentru judecători de către procurorii care au formulat cerere de numire în funcția de judecător la judecătorii, în condițiile art. 61 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în procedura declanșată în luna noiembrie 2021.
- De asemenea, în Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale procurorilor ce vor să devină judecători în Constanța sau care vor să plece din Constanța, pentru a deveni judecători la alte judecătorii din țară.
Mai mulți procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, ori de la alte unități de anchetă din țară au cerut să fie numiți în funcția de judecător, unii optând pentru Judecătoria Constanța.
Aceștia vor susține interviul în fața Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul ședinței din data de 11 ianuarie 2021.
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, procurorii din țară care au formulat cerere pentru a fi numiți în funcția de judecător al Judecătoriei Constanța sunt Carmen Mihaela Farcaș, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, dar și Traian Laurențiu Iancu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.
Acestora li se adaugă magistrații Dragoș Țăranu-Măruș și Tudor Iulian Vasile, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care au solicitat, de asemenea, să fie numiți în funcția de judecători ai Judecătoriei Constanța.
La rândul său, procurorul Ionel Cristian Costache, din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanța, a formulat cerere pentru a fi numit în funcția de judecător al Judecătoriei Pitești sau al Judecătoriei Topoloveni.
Avere și interese
Potrivit ultimei declarații de avere de pe site-ul CSM, completată pentru anul 2021, magistratul Carmen Mihaela Farcaș nu deține terenuri sau clădiri și nici autoturisme sau depozite în bancă.
Singurele sume notate sunt cea de 141.138 de lei brut, reprezentând venitul încasat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, și, respectiv, 8.149 de lei reprezentând indemnizația de instalare, încasată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
În ce privește interesele, magistratul a precizat în declarația completată că nu deține niciunul.
În continuare, procurorul Traian Laurențiu Iancu a menționat în declarația sa de avere de pe site-ul CSM că soția sa deține alături de mai multe persoane o cotă de 3/16 dintr-un teren intravilan de 1.330 mp în satul constănțean Poiana, dobândit în 2020, în urma succesiunii.
Procurorul deține împreună cu soția sa un apartament în Galați, cumpărat în 2017, iar soția deține o cotă de 3/16 dintr-un apartament în Constanța, dobândit în urma succesiunii din 2020.
Familia Iancu deține și un autoturism Kia Ceed, fabricat în 2017, dar și conturi, depozite sau fonduri de investiții (unul pe numele procurorului și nouă pe numele soției), în lei și euro, deschise în 2019.
În anul 2017, procurorul a contractat un credit de 232.078,22 de lei, scadent în 2027.
De la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, procurorul a încasat suma de 117.639 de lei, reprezentând salariul, iar soția sa a încasat de la aceeași unitate 117.688 de lei – salariu și 1438 de lei – restanțe salariale, dar a realizat și un venit de 1222,58 de lei din „vânzare fonduri mutuale“. Magistratul a notat și alocația copiilor, reprezentând un venit anual de 1.536 de lei.
În declarația de interese nu este menționat niciunul.
Procurorul Dragoș Țăranu-Măruș a menționat în declarația sa de avere că nu deține imobile.
La capitolul venituri a precizat suma de 3.094 de lei încasată de la Institutul Național al Magistraturii, unde a fost auditor de justiție, suma de 75.577 de lei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, în calitate de procuror stagiar și, respectiv, 1.450 de lei vouchere de vacanță de la acceași unitate de parchet.
La rândul său, soția sa a realizat un venit de 3.094 de lei de la INM, ca auditor de justiție, 66.371 de lei ca judecător stagiar, încasați de la Tribunalul Bacău, unitate de unde a mai primit indemnizația de instalare în sumă de 7.343 de lei, 253,71 – decontare transport și 1.450 de lei – vouchere de vacanță.
Dobânzile pentru conturile de economii sau depozitele bancare s-au ridicat la 164,789 de lei pentru contul de economii, 15.666,06 lei pentru depozitele bancare și 9,45 de dolari americani pentru depozitul în USD.
În declarația de interese a magistratului este menționat contractul de asistență juridică încheiat în aprilie 2021 pe o perioadă nedeterminată între Cabinet de avocat Țăranu Anghel și UAT Scorțeni, valaorea totală a contractului fiind de 4.000 de lei.
Magistratul Tudor Iulian Vasile a precizat în declarația de avere că din 2006 deține în devălmășie, împreună cu soția, un teren intravilan de 700 mp în Costinești, iar soția sa are un apartament de 33 mp în București, cumpărat în 2001.
Familia Vasile deține un autoturism BMW X1, fabricat în 2018 și conturi, depozite sau fonduri de investiții în lei și euro, deschise începând cu anul 2007.
De asemenea, procurorul a notat și două credite, unul contractat în 2019 și scadent în 2022, cu o valoare de 57.000 de lei, iar cel de-al doilea contractat în 2020, în valoare de 194.285,79 de lei, scadent în 2026.
În calitate de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a realizat un venit de 100.536 de lei și 1950 de lei – tichete de vacanță, iar soția sa, judecător al Tribunalului Constanța, a realizat un venit de 145.087 de lei în această calitate, dar și 1.950 de lei – tichete de vacanță. Totodată, soția magistratului a realizat și 1.076,15 euro de la European Judicial Training Network Bruxelles - „diurnă seminarii formare profesională“ și 9.025 de lei de la Liviu Cosmin Moise din București – „venituri din cedarea folosinței bunurilor“.
Procurorul a menționat și venitul realizat din alocația copilului, respectiv 1.683 de lei.
În declarația de interese a magistratului nu este menționat niciunul.
Procurorul Ionel Cristian Costache a menționat că nu deține bunuri imobile sau mobile, notând venitul realizat ca procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în sumă de 102.983 de lei.
Soția sa, ofițer analist în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă – Serviciul Județean Protecție Internă Constanța, a realizat un venit de 78.000 de lei.
În declarația de interese a magistratului nu este menționat niciunul.
Toți procurorii ce au solicitat să fie numiți în funcția de judecători vor susține interviul în fața Secției pentru judecători a CSM în cadrul ședinței din 11 ianuarie 2022, începând cu ora 10.30.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
CNSAS a verificat mai mulți judecători și procurori din Constanța. Ce verdicte au primit (documente)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii