Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru Curtea Supremă! Doi magistrați din Constanța, în cursă. CSM a publicat lucrările anonimizate ale candidaților

ro

17 Jul, 2023 18:00 1834 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție a României - sursa foto iccj.ro
  • Magistratul Ecaterina Grigore, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța și magistratul Mihail Stănescu-Sas, de la Secția I Civilă a Curții sunt cei doi judecători din oraș înscriși în concurs.
  • Desfășurarea interviului și publicarea rezultatelor finale vor avea loc după data de 11 septembrie 2023.
Consiliul Superior al Magistraturii a publicat hotărârile judecătorești anonimizate, selectate de comisia de examen, ale magistraților care s-au înscris la concursul pentru Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă a României.
 
În cursă se află și doi judecători ai Curții de Apel Constanța, fiind vorba despre magistratul Ecaterina Grigore, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, și, respectiv, despre magistratul Mihail Stănescu-Sas, de la Secția I Civilă a Curții.
 
Magistratul Ecaterina Grigore a optat în concurs pentru unul dintre cele șase posturi scoase la concurs pentru Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții Supreme, iar magistratul Mihail Stănescu-Sas a optat pentru unul dintre cele trei posturi de la Secția Civilă a ÎCCJ din concurs.
 
Odată cu publicarea pe site a hotărârilor judecătorești anonimizate ale magistraților, CSM a anunțat că „orice persoană poate transmite în scris sesizări sau observații în legătură cu actele candidaților publicate pe site“.
 
Hotărârile sunt publicate la Secțiunea Magistrați/Concursuri – Promovare ÎCCJ – Concurs de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție ce se va desfășura în perioada aprilie – septembrie 2023.
 
CSM a mai precizat că „sesizările și observațiile anonime nu se iau în considerare și nu se trimit comisiilor de evaluare“.
 
Sesizările și observațiile asumate (neanonime) se vor depune la  CSM – Direcția Resurse umane și organizare, la numărul de fax al CSM sau pe mail-ul direcției până la data de 25 iulie 2023, inclusiv.
 
Potrivit Calendarului de desfășurare a concursului, soluționarea contestațiilor împotriva punctajului obținut la evaluare și publicarea rezultatelor finale la evaluare vor avea loc în intervalul 30 august – 7 septembrie 2023.

 
Desfășurarea interviului și publicarea rezultatelor finale vor avea loc după data de 11 septembrie 2023.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
Înalta Curte, o primă decizie definitivă privind prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor! În favoarea cui a înclinat balanța justiției (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii