Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:18 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru Portul Constanța. Surpriză în instanță!

ro

23 Jan, 2021 00:00 3099 Marime text
  • Magistrații Curții de Apel Constanța, în completul format din judecătorii Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Beatrice Mariș, au fost chemați să analizeze contestația formulată de SC Project Resolv Consulting SRL.
  • Este vorba despre dosarul 7763/118/2020, în care societatea menționată anterior are rolul de reclamant, în timp ce Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța este pârât, iar Synergetics Corporation.
  • Încă de la prima înfățișare, avocații reclamantului au precizat că acesta renunță la judecata plângerii.
  • Valoarea estimată a contractului pentru PUZ-ul Portului Constanța este de 4.225.693 de lei, fără TVA, suma echivalând cu 866.986,6639 de euro, la un curs de 4,8740 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 21 ianuarie 2021.

Răsturnare de situație în procesul care vizează PUZ-ul Portului Constanța! Firma care a contestat licitația organizată de Administrația Porturilor Maritime a renunțat la judecată.

Magistrații Curții de Apel Constanța, în completul format din judecătorii Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Beatrice Mariș, au fost chemați să analizeze contestația formulată de SC Project Resolv Consulting SRL.

Este vorba despre dosarul 7763/118/2020, în care societatea menționată anterior are rolul de reclamant, în timp ce Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța este pârât, iar Synergetics Corporation.

 

Ce s-a întâmplat la instanță

Termenul de judecată fusese stabilit de Curtea de Apel pentru joi, 21 ianuarie 2021, însă, încă de la prima înfățișare, avocații reclamantului au precizat că acesta renunță la judecata plângerii.

În consecință, se arată în minuta Hotărârii nr. 9/2021 a Curții de Apel că instanța „ia act de renunțarea reclamantului la judecata plângerii“, hotărârea putând fi atacată în recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.


Așa cum arătam în edițiile anterioare, cele trei entități care apar în dosarul de la instanță sunt părți și în dosarul nr. 2208/2020 al Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor.



În acea cauză, Project Resolv Consulting SRL a contestat licitația organizată de Administrația Porturilor pentru „Elaborare PUZ Port Constanța – Zona Midia și Actualizare PUZ Portul Constanța – Zona Constanța“.

Licitația fusese câștigată de Synergetic Corporation SRL, iar afaceriștii de la Project Resolv Consulting SRL cereau anularea rezultatului licitației și declararea ofertei proprii drept câștigătoare.

La data de 18 noiembrie 2020, CNSC a decis să respingă contestația formulată de Project Resolv Consulting, iar pe 3 decembrie 2020 Project Resolv Consulting s-a plâns instanței de această decizie.

Dosarul CNSC a fost solicitat de către Curtea de Apel Constanța, iar la data de 4 ianuarie 2021, la Secția de contencios administrativ și fiscal a fost înregistrată oficvial plângerea Project Resolv Consulting în legătură cu achiziția publică organizată de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța SA.

În dosarul cu numărul 7763/118/2020, reclamant este SC Project Resolv Consulting SRL, în timp ce CN APM Constanța SA este pârât, iar Synergetic Corporation SRL este intervenient.




În condițiile în care Project Resolv Consulting SRL a renunțat la judecată, cel mai probabil, licitația pentru elaborarea PUZ-ului pentru Portul Constanța va putea continua, iar contractul va fi adjudecat de firma desemnată câștigătoare.


Date despre licitație

Se arată în Decizia nr. 2129/C10/2208 a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor că Project Resolv Consulting a contestat procedura de atribuire cu obiectul „Elaborare PUZ Port Constanța – Zona Midia și Actualizare PUZ Portul Constanța – Zona Constanța“ – lotul 2, organizată de CN APM Constanța SA.

Lotul 2 vizează actualizarea PUZ Portul Constanța – Zona Constanța.

Valoarea estimată a contractului pentru lotul 2 era de 4.225.693 de lei, fără TVA, suma echivalând cu 866.986,6639 de euro, la un curs de 4,8740 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 21 ianuarie 2021.

Printre altele, firma a cerut să se constate, după anularea rezultatului inițial prin care contractul era câștigat de Synergetic Corporation SRL, că oferta proprie era singura care îndeplinea criteriile de calificare și admisibilitate.

În procedura de la CNSC, firma Synergetic Corporation, a cărei ofertă fusese declarată câștigătoare, a făcut cerere de intervenție.

La data de 18 noiembrie 2020, Completul C10 al CNSC a decis să respingă contestația formulată de Project Resolv Consulting SRL, ca nefondată.

Dosarul a fost transmis Curții de Apel Constanța, după ce Project Resolv Consulting s-a plâns instanței de această decizie a Consiliului.

Ulterior, afaceriștii s-au răzgândit și au renunțat la judecarea cauzei.

 

Ce spune Registrul Comerțului

Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 5 ianuarie 2021, firma Project Resolv Consulting a fost înființată în 2006 și are sediul social pe bulevardul IC Brătianu nr. 131, capitalul social fiind de 200 de lei.

Firma este deținută în cote egale de Traian Petrescu și Traian Răzvan Petrescu, ultimul fiind și administrator.

Obiectul principal de activitate este reprezentat de „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“.

În 2017, cu trei salariați, firma a avut un profit net de 71.637 de lei și o cifră de afaceri netă de 384.970 de lei.

În 2018, numărul salariaților a rămas trei, profitul net a fost 152.787 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 45.183 de lei.

În 2019, numprul salariaților a fost doi, s-a înregistrat o pierdere netă de 67.215 lei, iar cifra de afaceri netă a fost 89.875 de lei.

 

Despre Synergetics Corporation

La rândul său, Synergetics Corporation SRL a fost înființată în 2008 și se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea“.

Acțiunile firmei sunt împărțite în mod egal între Adrian Dumitru Ilie și Claudiu Nicolae Băjenaru, ambii fiind și administratori ai societății.

Firma are un punct de lucru în Incinta Port Constanța, la Dana 15.

În 2019, numărul salariaților a fost 14, profitul înregistrat a fost de 272.137 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 5.312.655 de lei.

Așa cum am precizat anterior, în condițiile în care Project Resolv Consulting SRL a renunțat la judecată, cel mai probabil, licitația pentru elaborarea PUZ-ului pentru Portul Constanța va putea continua, iar contractul va fi adjudecat de firma desemnată câștigătoare.


Citește și:

Administrația Porturilor Constanța repară drumul Poarta 7 – Poarta 9. Contract de peste 1,8 milioane de euro!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii