Mai multe terenuri din Mamaia, revendicate de Arhiepiscopia Romano-Catolică. Excepțiile care au scăpat Primăria Constanța și CLC de proces
Mai multe terenuri din Mamaia, revendicate de Arhiepiscopia Romano-Catolică. Excepțiile care au scăpat Primăria
24 Nov, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1703
Marime text
- Judecătoria Constanța a pronunțat marți, 23 noiembrie 2021, o primă decizie în procesul în care Arhiepiscopia a dat în judecată Primăria Constanța și Consiliul Local Constanța, dar și Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice.
- În urma excepțiilor admise marți de Judecătoria Constanța, Primăria Constanța, dar și Consiliul Local Constanța ar putea scăpa de proces!
- Solicitările Arhiepiscopiei Romano-Catolice București vizează loturile 42 și 43 din Careul XVI și, respectiv, loturile 53 și 54 din Careul XVII, din stațiunea Mamaia.
Patru loturi de teren din Mamaia, situate în Careurile XVI și XVII sunt vizate de o acțiune în instanță a Arhiepiscopiei Romano-Catolice din România, care susține că sunt ale sale, suprafețele fiind dobândite „prin uzucapiunea de lungă durată“.
Judecătoria Constanța a pronunțat marți, 23 noiembrie 2021, o primă decizie în procesul în care Arhiepiscopia a dat în judecată Primăria Constanța și Consiliul Local Constanța, dar și Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice.
În urma excepțiilor admise marți de Judecătoria Constanța, Primăria Constanța, dar și Consiliul Local Constanța ar putea scăpa de proces!
Este vorba despre dosarul înregistrat inițial la Tribunalul Constanța, sub indicativul 5625/118/2020. Părți în dosar sunt Arhiepiscopia Romano-Catolică București, în calitate de reclamant și, respectiv, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța prin Primar și Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, în calitate de pârâți.
Astfel, potrivit datelor oficiale, magistrații Secției civile a Judecătoriei Constanța au decis să admită excepțiile lipsei calității procesuale pasive a pârâților Consiliul Local Constanța și, respectiv, Primăria Constanța.
A fost admisă și excepția privind lipsa calității procesuale de folosință a Primăriei Constanța.
Potrivit practicii judiciare în domeniu, cele două excepții vor duce, la pronunțarea hotărârii în primă instanță, la respingerea acțiunii promovate față de Primăria Constanța și, respectiv, Consiliul Local Constanța, ca fiind introduse față de persoane ce nu au calitate procesuală.
Prin aceeași decizie, Judecătoria Constanța a mai precizat că a unit cu fondul excepțiile lipsei calității procesuale pasive și, respectiv, a inadmisibilității acțiunii, invocate de Statul Român, prin întâmpinarea depusă la dosarul cauzei.
În continuare, a fost fixată data de 8 februarie 2022 pentru continuarea procesului, cu administrarea probelor propuse în cauză și cu analizarea argumentelor aduse de părți.
Ce solicită Arhiepiscopia Romano-Catolică
Amintim, cazul s-a aflat inițial în atenția Tribunalului Constanța, dar instanța a decis declinarea dosarului în favoarea Judecătoriei.
În Hotărârea nr. 170/2021, citată pe Jurindex, se arată că „reclamanta Arhirepiscopia Romano-Catolică București, în contradictoriu cu pârâții Primăria Municipiului Constanța și Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice a solicitat, ca prin uzucapiunea de lungă durată să se constate dobândirea de către reclamantă a dreptului de proprietate asupra imobilelor teren reprezentând loturile 42 și 43 situate în careul XVI, respectiv loturile 53 și 54 din Careul XVII de Stațiunea Mamaia, jud. Constanța“.
Spus pe scurt, solicitările Arhiepiscopiei Romano-Catolice București vizează loturile 42 și 43 din Careul XVI și, respectiv, loturile 53 și 54 din Careul XVII, din stațiunea Mamaia.
Oricare va fi decizia pronunțată pe fondul cauzei de Judecătoria Constanța, aceasta va putea fi atacată în apel, la instanța superioară.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Oficial
O nouă cerere de suspendare a Regulamentului din Peninsulă! Biserica Catolică, printre reclamanţi
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii