Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:49 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți foști șefi din IPJ Constanța au dat în judecată Guvernul! Când începe procesul

ro

24 Apr, 2023 00:00 2727 Marime text
Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța
  • Judecătorul căruia i-a fost repartizat inițial dosarul, în mod aleatoriu, potrivit legislației în vigoare, a formulat o cerere de abținere în cauză.
  • Este vorba despre magistratul Gabriel Neacșu, titularul completului de judecată CA4 din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
  • Înainte de a intra în magistratură, judecătorul Gabriel Neacșu a avut gradul de comisar șef de poliție, desfășurându-și activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, unde a deținut funcția de șef al Serviciului Cercetări Penale din cadrul IPJ, fiind ulterior comandantul Biroului Control Intern din cadrul inspectoratului.
  • În calitate de ofițer de poliție, Gabriel Neacșu a lucrat cu o parte dintre reclamanții din dosar, așa încât a formulat în cauză o declarație de abținere.
Dosarul în care mai mulți foști șefi din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, printre care și comisarul șef George Dorel Popa, fost inspector șef al IPJ, dar și fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța, au dat în judecată Guvernul în legătură cu pensiile va începe în luna mai 2023, la Tribunalul din oraș.
 
Între timp, judecătorul căruia i-a fost repartizat inițial dosarul, în mod aleatoriu, potrivit legislației în vigoare, a formulat o cerere de abținere în cauză.
 
Fost comisar șef în IPJ Constanța
 
Este vorba despre magistratul Gabriel Neacșu, titularul completului de judecată CA4 din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
Inițial, dosarul cu indicativul 1478/118/2023 i-a revenit spre competentă soluționare judecătorului, în urma repartizării aleatorii a cazului prevăzute de lege.
 
Totuși, magistratul a formulat o cerere de abținere în cauză, cererea fiindu-i admisă de Completul de Incidente Procedurale al Secției CAF.
 
Astfel, cazul a fost repartizat, tot aleatoriu, unui alt complet de judecată, respectiv CA1.
 
Motivul abținerii este reprezentat de faptul că, înainte de a intra în magistratură, judecătorul Gabriel Neacșu a avut gradul de comisar șef de poliție, desfășurându-și activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, unde a deținut funcția de șef al Serviciului Cercetări Penale din cadrul IPJ, fiind ulterior comandantul Biroului Control Intern din cadrul inspectoratului, iar, începând cu luna mai 2016 devenind judecător, în urma concursului susținut pentru intrarea în magistratură.

 
Astfel, în calitate de ofițer de poliție, Gabriel Neacșu a lucrat cu o parte dintre reclamanții din dosar, așa încât a formulat în cauză o declarație de abținere.
 
În urma admiterii acestei solicitări, s-a stabilit ca data primei înfățișări în procesul privind pensiile foștilor comandanți și șefi din poliție să aibă loc pe 9 mai 2023, de la ora 9.00.
 
Foștii șefi din Poliție, reclamanți în proces
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în luna februarie 2023m a venit și rândul polițiștilor din Constanța să se adreseze justiției în legătură cu modalitatea de stabilire a pensiilor, mai mulți foști comandanți din IPJ Constanța și alte structuri specializate deschizând dosarul cu indicativul 1478/118/2023, în contradictoriu cu Guvernul României și Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne.
 

Obiectul dosarului este reprezentat de o „acțiune în constatare - obligația de a face – pretenții“, iar reclamanți sunt mai mulți foști șefi sau lucrători din Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.
 
Printre aceștia se află și comisarul șef George Dorel Popa, fost inspector șef al IPJ Constanța, dar și fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța.
 
 
Reclamanți în proces alături de fostul șef al SIPI sunt și cms. șef Lucian Gheorghe, fost șef al Serviciului Cabinet din IPJ, fost șef al Poliției Municipiului Constanța, cms. șef Mihai Tănăselea, fostul șef al Poliției Năvodari, cms. șef Romeo Ilie, fost șef al Structurii de Securitate a IPJ, cms. șef Florin Mănucu, fost adjunct al Secției 5 Poliție, fost șef al Poliției Municipiului Constanța, cms. șef Constantin Bădîngă, fost șef Birou Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Constanța, dar și alții.
 
Dosar deschis de fostul șef al DGA Constanța
 
De asemenea, în aceeași zi cu acest dosar a fost înregistrat și cazul cu indicativul 1459/118/2023, deschis de cms. șef Traian Mânzală în contradictoriu cu Guvernul României și Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne.
 
Comisarul șef Traian Mânzală este fostul șef al Biroului Anticorupție Constanța din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
 
În acest dosar, nu a fost stabilită încă data primei înfățișări.
 
Oricare vor fi deciziile pe care Tribunalul Constanța le va lua la finele judecării cauzelor, acestea vor putea fi atacate la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecători din Constanța promovați pe loc. Ce note au luat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii