Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mânăstirea Dumbrăveni a dat în judecată Consiliul Local Dumbrăveni

ro

13 Jun, 2024 17:00 780 Marime text
  • Mânăstirea Dumbrăveni are hramul Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Emilian de la Durostorum și este amplasată într-o zonă de veche tradiție monahală.
  • Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare a unui act administrativ, respectiv obligația de a face, fiind vizată o hotărâre a CL Dumbrăveni.
Consiliul Local Dumbrăveni a fost chemat în judecată de către Mânăstirea Dumbrăveni, într-un dosar aflat acum la Tribunalul Constanța!
 
Clericii cer instanței de contencios administrativ și fiscal anularea unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Dumbrăveni.
 
Dosarul are indicativul 3997/118/2024, iar părți sunt Mânăstirea Dumbrăveni, în calitate de reclamant și Consiliul Local al Comunei Dumbrăveni, în calitate de pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare a unui act administrativ, respectiv obligația de a face, fiind vizată o hotărâre de consiliu local.
 
Cazul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului și urmează ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în proces.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit crestinortodox.ro, Mânăstirea Dumbrăveni are hramul Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Emilian de la Durostorum și este amplasată într-o zonă de veche tradiție monahală.
 
Conform sursei citate, „într-una dintre văile de aici, a fost identificat un complex monahal paleocrestin, locuit în perioada romano-bizantină – sec. IV-VI – și timpuriu medievală – sec. IX-X“.
 
De asemenea, se mai precizează că este cea mai veche mânăstire descoperită până în prezent pe teritoriul țării noastre, alături de cea de la Slava Rusă (jud. Tulcea) – sec. IV-VI.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Alegeri locale 2024
Candidații la primăria și consiliul local Dumbrăveni, județul Constanța (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii