Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, acuzată că ar fi agresat o secretară, care nu ar fi salutat-o! Cazul, judecat la Constanța
Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, acuzată că ar fi agresat o secretară, care nu
26 Mar, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1800
Marime text
- Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, este acuzată că ar fi agresat fizic o secretară, în timp ce se aceasta afla în interiorul biroului ei, pe care, după ce i-ar fi reproşat că nu ar fi salutat-o, ar fi lovit-o cu palma peste faţă, ar fi tras-o de păr şi ar fi împins-o violent în perete, lovindu-se astfel cu capul de perete, după cum arată anchetatorii.
- Din înscrisurile aflate în dosarul cauzei judecătorul de cameră preliminară reţine că într-adevăr, din anul 2010 şi până la data de 17.08.2020, inculpata a deţinut funcţia de director al Curţii de Conturi a României-Curtea de Conturi Tulcea.
- Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți cu soluționarea dosarului în care Marcela Stăncioiu, fost director în cadrul Curţii de Conturi a României - Camera de Conturi Tulcea, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 Cod penal, rap. la 193 al. 1 şi 2 Cod penal.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.
Potrivit datelor oficiale, în actul de sesizare a instanței s-a reținut în fapt că, inculpata, „la data de la data de 15.06.2020 în jurul orelor 08.10 când, în timp ce se afla în exerciţiul funcţiunii, în calitate de director în cadrul Curţii de Conturi a României-Camera de Conturi Tulcea, a agresat-o fizic pe numita (...), angajată în funcţia de secretar, în timp ce se aceasta afla în interiorul biroului ei, pe care, după ce i-a reproşat că nu ar fi salutat-o, a lovit-o cu palma peste faţă, a tras-o de păr şi a împins-o violent în perete, lovindu-se astfel cu capul de perete, agresiune în urma căreia a suferit leziuni traumatice cuantificate la numărul de 1 zi de îngrijiri medicale, conform Certificatului medico-legal nr. 212/18.06.2020 emis de S.J.M.L., cu aceeaşi ocazie adresându-i şi expresii jignitoare“.
Tot potrivit datelor oficiale, la data de 27.12.2023 persoana vătămată a depus la dosarul cauzei o cerere de introducere în cauză în calitate de persoană responsabilă civilmente a Curţii de Conturi a României. Totodată, a arătat că se constituie parte civilă cu suma de 20.000 euro, despăgubiri morale şi 5580 lei, daune civile.
La termenul din data de 22.02.2024, judecătorul de cameră preliminară a invocat din oficiu excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Tulcea.
Analizând înscrisurile existente la dosarul cauzei, judecătorul de cameră preliminară a constatat că excepția invocată este întemeiată, motiv pentru care a fost admisă.
Ca atare, Judecătoria Tulcea a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Constanţa căreia i s-a trimis, de îndată, dosarul cauzei de faţă.
Dosarul 8365/327/2023 a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța pe data de 25 martie 2024.
Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Conturi a României are calitate de intimat, iar Grecu Rodica apare ca intimat persoană vătămată.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va putea fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Sursă portal instanțe de judecată și rejust.ro - Hotarâre din 07.03.2024 pronunțată de Judecătoria Tulcea.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Decizie definitivă în cazul lui Nicolae Popescu, fost auditor public extern în Camera de Conturi Constanța, trimis în judecată de DNA (DOCUMENT+MINUTĂ)
Ţilincă Gheorghe, primarul din Casimcea (Tulcea), achitat! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța. Legături cu Siluan Proiect SRL, firma fondată de preotul Iscru
Oficial de la APM Constanța
Ce atribuții are Ion Bobe ca reprezentant al Portului Constanța la Viena?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii