Martori audiați în procesul Elenei Udrea și al fostului șef al Oil Terminal Constanța
Martori audiați în procesul Elenei Udrea și al fostului șef al Oil Terminal Constanța
03 Mar, 2022 16:57
ZIUA de Constanta
2058
Marime text
- Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Audieri la Înalta Curte de Casație și Justiție a României în procesul care va decide soarta fostului consilier prezidențial Elena Udrea, dar și pe cea a Ioanei Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, alături de Silviu Ioan Wagner, fost director al Oil Terminal.
Judecătorii au audiat o parte dintre martorii propuși în dosar și au stabilit o următoare înfățișare la data de 14 aprilie 2022, când vor fi ascultate ultimele mărturii.
Amintim, în primă instanță, Curtea de Apel București a dictat următoarele pedepse:
Elena Udrea - opt ani de închisoare.
Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, a luat cinci ani de închisoare.
Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, - trei ani de închisoare cu suspendare.
Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.
Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, - patru ani de închisoare.
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii