Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miadmar Fishing SRL cere să intre în insolvență! Legături cu un dosar DNA care a cutremurat Tulcea

ro

09 Feb, 2024 09:36 2121 Marime text


Societatea comercială Miadmar Fishing SRL cere să intre în insolvență!

Solicitarea celor de la Miadmar Fishing se află pe rolul Tribunalului Constanța - dosar 795/118/2024.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în cauză, nu a fost fixat primul termen.
 
Platforma Termene.ro, consultată la data de 9 februarie 2024, SC Miadmar Fishing SRL a fost fondată în luna februarie a anului 1996 se ocupă de pescuitul maritim, are sediul social pe bulevardul Mamaia, Nr. 135A-137, Cladirea Millenium Business Center (M.b.c.&H), Came, Constanța.
 
Asociații sunt Teneva Dimova Ivanka, cu 85 %, și Peneva Elena, cu 15 %, din Bulgaria.
 
Ca administrator apare Teneva Dimova Ivanka.
 
Pentru anul 2022, cu trei angajați, Miadmar Fishing SRL  a declarat o cifră de afaceri netă de 944.168 de lei și o pierdere netă de 268.579 de lei.

 
Până în februarie 2022, din acționariatul SC Miadmar Fishing SRL au făcut parte Buhai Daniela şi Buhai Daniel.
 
Potrivit Monitorului Oficial partea a IV-a cu numărul 509 din data de 03-feb-2022, Buhai Daniela şi Buhai Daniel s-au retras din firma Miadmar Fishing, aceștia cesionând părțile sociale către Teneva-Dimova Ivanka Ivanova.
 
Dosar la DNA
 
Buhai Daniel, președintele Asociației RO – Pescador, una dintre cele mai cunoscute asociații de profil din România, a încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu DNA Constanța, într-un dosar penal.
 

Mai precis, în luna mai 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi inculpați (Asociația RO – Pescador și președintele acesteia (nr. Buhai Daniel)), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
În luna iunie 2023, Tribunalul Tulcea a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA Constanţa cu inculpata Asociaţia Ro-Pescador.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a decis condamnarea inculpatei Asociaţia Ro-Pescador la pedeapsa de 12.000 (douăsprezece mii lei) lei amendă (reprezentând 120 zile-amendă x 100 lei/zi amendă), sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (două acte materiale).
 
Mai mult, tribunalul a mai decis condamnarea asociației la pedeapsa de 12.000 (douăsprezece mii lei) amendă (reprezentând 120 zile-amendă x 100 lei/zi amendă), sub aspectul comiterii infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Instanța i-a aplicat inculpatei i se aplică pedeapsa cea mai grea, de 12.000 lei, la care se adaugă un spor de 4.000 lei, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă de 12.000 lei, pedeapsa rezultantă aplicată inculpatei fiind de 16.000 lei (şaisprezece mii lei).
 
Tot în luna iunie 2023, Buhai Daniel a fost condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Tot în acest dosar, a fost condamnată și societatea comercială Pronautica SRL, cu sediul pe strada Prislav, din județul Tulcea, și controlată de Silviu Florin Rahău (98%), primarul comunei Crișan, din județul Tulcea.
 
Mai mult, și Silviu Florin Rahău, primarul comunei Crișan, a fost condamnat tot în legătură această speță. 
 
În cazul edilului, magistrații din Tulcea au stabilit pedeapsa de 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani.  
 
În final, amintim că și Costel Baciu – acționar minoritar al Pronautica SRL – a încheiat un acord cu procurorii DNA Constanța, el primind un an de închisoare cu amânare.
 
Oficial de la DNA
 
În luna mai 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi inculpați (Asociația RO – Pescador și președintele acesteia), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

„În cursul anului 2020, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul „Priorității Uniunii nr.4: Creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și sporirea coeziunii teritoriale…..” președintele Asociația RO – Pescador ar fi depus la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (M.A.D.R.), printre alte documente, un înscris (factură) emis de o altă societate comercială (SC Pro Nautica SRL) care avea un conținut nereal cu privire la serviciile prestate. În factura respectivă s-ar fi atestat prestarea unor servicii de închiriere a două ambarcațiuni care, în realitate, nu se puteau realiza în perioada menționată în documentul respectiv deoarece bărcile respective nu aveau dreptul de a arbora pavilionul român.
 
Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 63.467 lei.
 
În prezența apărătorilor, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
 
- 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi,
- 16.000 lei amendă în cazul Asociației RO – Pescador .
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Tulcea.
 
Anterior, în aceeași cauză au mai fost încheiate 3 acorduri de recunoaștere a vinovăției cu trei inculpați (două persoane fizice și SC Pronautica SRL) pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
-1 (un) an cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani,
- 12.000 lei amendă, în cazul SC Pronautica SRL.
 
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“.
 

 
UPDATE 9.02.2024

Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de debitoarea MIADMAR FISHING S.R.L.

Instanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei MIADMAR FISHING S.R.L. și a desemnat, în mod provizoriu, în calitate de administrator judiciar pe CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENŢĂ CRIŞAN DANIELA.

Tribunalul a fixează termen de judecata la data de 27.05.2024.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Firma primarului Rahău, din Tulcea
Pronautica SRL, condamnată într-un dosar al DNA Constanța! Contracte cu SRI, STS și SIE

 
Silviu Florin Rahău, primarul din Crișan (Tulcea), a recunoscut tot la DNA Constanța și a luat un an de închisoare cu amânare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii