Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Marius Aurel zis „Pitbull”, cercetat într-un dosar de trafic internațional de droguri, vrea în libertate!

ro

30 Aug, 2024 09:37 267 Marime text
Foto: Curtea de Apel Constanța - sursa: ZIUA de Constanța

Mihai Marius Aurel, zis și „Pitbull” a primit o veste rea. Tribunalul Constanța nu i-a admis cererea de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța i-a respins cererea pe 27 august 2024.
 
MINUTA
 

Soluția pe scurt: În baza art. 348 c.p.p., raportat la art. 207 c.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, luate faţă de inculpatul MIHAI MARIUS-AUREL, măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată sub acelaşi aspect cel târziu până la data de 25.09.2024. În baza art. 242 alin. 2 c.p.p., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpat, privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară. Măsurile se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27.08.2024, ora 11.02.

 
Decizia nu este definitivă, fapt care i-a oferit ocazia lui Mihai Marius Aurel să depună contestație la Curtea de Apel Constanța.
 
Astfel, pe data de 03.09.2024, magistrații instanței superioare vor analiza contestația acestuia.
 

 
Reamintim că în dosarul de fond, cu indicativul 1489/118/2024, Mihai Marius Aurel și Daniel Rafte sunt cercetați pentru trafic international de droguri.
 
Dosarul este instrumentat de DIICOT Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tribunalul Constanța Începe judecarea lui Daniel Rafte și a lui Mihai Marius Aurel zis „Pitbull”, într-un dosar de trafic internațional de droguri (MINUTĂ)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii