Mihăiță Emil Vișoianu vs. Statul Român. Magistrații au admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale
Mihăiță Emil Vișoianu vs. Statul Român. Magistrații au admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale
08 Dec, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2289
Marime text
- Fostul subprefect Mihăiță Emil Vișoianu se judecă cu statul român prin Ministerul Apărării Naționale într-un dosar înregistrat la Tribunalul Constanța
- Vișoianu spune că printr-o HG, în 2020, Ministerul Apărării Naționale a rechiziționat peste 200 de hectare de teren în localitatea Lumina din județul Constanța
- Printre hectarele pe care MApN urmează să le preia se află și terenul pe care le află imobilele părinților lui Vișoianu
- La termenul din 6 decembrie a.c, magistrații au luat o decizie în dosarul nr. 6.080/118/2021
- Magistrații au admis în parte cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art.11 alin.8 şi art.22 alin.6 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local
Fostul subprefect Mihăiță Emil Vișoianu se judecă cu statul român prin Ministerul Apărării Naționale într-un dosar înregistrat la Tribunalul Constanța.
Vișoianu spune că printr-o HG, în 2020, Ministerul Apărării Naționale a rechiziționat peste 200 de hectare de teren în localitatea Lumina din județul Constanța. Printre hectarele pe care MApN urmează să le preia se află și terenul pe care le află imobilele părinților lui Vișoianu.
De altfel, noul dosar are legătură cu un litigiu mai vechi inițiat de fostul subprefect, nemulțumit inițial de cuantumul despăgubirilor stabilite de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor pentru casa părinților săi din Lumina.
Vișoianu s-a judecat pentru imobilele din Lumina ale părinților săi, preluate abuziv în timpul regimului comunist și recent a intrat în posesia despăgubirilor.
Litigiul în sine a durat mai mulți ani și a avut la bază dispoziția inițială a primarului din Lumina, ce datează din 2002, prin care s-a decis acordarea de despăgubiri pentru imobilul preluat abuziv fiind nerecunoscută inițial de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.
La termenul din 6 decembrie a.c, magistrații au luat o decizie în dosarul nr. 6.080/118/2021.
„Admite în parte cererea de sesizare a Curţii Constituţionale.
Dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art.11 alin.8 şi art.22 alin.6 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.
Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art.7 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.
Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare cu privire la cererea respinsă. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa".
Vă reamintim, Mihăiță Emil Vișoianu a fost numit subprefect al Constanței prin HG nr. 83/31 ianuarie 2000, fiind eliberat din funcție un an mai târziu, prin HG nr. 53/11 ianuarie 2001. Totodată, acesta a fost director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA, între anii 1998 – 1999.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Fostul subprefect Mihăiță Emil Vișoianu dă în judecată statul român prin Ministerul Apărării Naționale
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii