Militar din Constanța, condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului!
Militar din Constanța, condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului!
06 Jan, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2317
Marime text
- În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că, în decembrie 2021, lucrătorii din cadrul IPJ Tulcea - Serviciul Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit regulamentar în trafic un autoturism.
- Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, prezentând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
- În apărarea sa, militarul a declarat că nu a condus automobilul, ci doar l-a întors.
Judecătorii de la Tribunalul Militar Bucureşti au admis un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti cu un angajat al U.M. 02133 Constanţa, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Instanța a stabilit inculpatului pedeapsa de doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Magistrații au amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art.84 alin.1 C.pen., de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de reprezentanţii acestuia; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
„Pe durata termenului de supraveghere inculpatul execută următoarele obligaţii: - să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 60 de zile, muncă ce va fi prestată în cadrul Primăriei oraşului Năvodari, jud. Constanța sau Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei de judecată, să nu conducă un vehicul cu propulsie mecanică pe drumuri publice“, potrivit minutei judecătorești.
Decizia, luată aproape de finele anului trecut, nu este una definitivă.
În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că, în decembrie 2021, lucrătorii din cadrul IPJ Tulcea - Serviciul Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit regulamentar în trafic un autoturism.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, prezentând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În apărarea sa, militarul a declarat că nu a condus automobilul, ci doar l-a întors.
Sursa documentare / motivare Portalul Naţional al Jurisprudenţei - rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Toate visau la căsătorie!
Mai multe femei din Constanța, păcălite de un fals militar american! Decizie definitivă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii