Ministerul Justiției vrea să acorde Diploma Meritul Judiciar unui magistrat. Ce procuror este vizat
Ministerul Justiției vrea să acorde Diploma Meritul Judiciar unui magistrat. Ce procuror este vizat
14 Nov, 2023 10:40
ZIUA de Constanta
1640
Marime text
Procurorul Laura Felicia Ceh, magistrat de legătură în Republica Italiană, ar putea primi Diploma Meritul Judiciar.
Ministerul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să întreprindă diligențele necesare pentru acordarea distincției magistratului ce reprezintă România în sistemul judiciar italian.
Solicitarea MJ va fi analizată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul ședinței de joi, 16 noiembrie 2023, de la ora 10.00.
Procurorul Laura Felicia Ceh a fost selectată pentru a ocupa postul de magistrat de legătură în Republica Italiană la finele lunii martie 2021, postul pe care a fost selectată fiind vacant, la momentul respectiv, de circa zece ani.
În țară, magistratul face parte din DIICOT – Structura Centrală, fiind însă detașată prin HCSM 269/2021 la Ministerul Justiției, pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 15 aprilie 2021, cât durează mandatul în Republica Italiană.
Laura Felicia Ceh a fost numită în funcția de magistrat prin Decretul 103/1999 semnat de președintele Emil Constantinescu, la momentul respectiv fiind numită procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.
Conform MJ, magistratul este, din 2006, punct de contact național la Rețeaua Judiciară Europeană în materie penală și a fost, totodată, primul magistrat de legătură român în Franța, fiind detașată în această funcție în perioada 2012-2013.
În prezent, procurorul Laura Felicia Ceh își desfășoară activitatea la Roma, în cadrul Ministerului de Justiție italian.
Potrivit surselor oficiale, Diploma Meritul Judiciar este acordată pentru merite deosebite în activitate, respectarea în mod exemplar a îndatoririlor de serviciu și obținerea în decursul întregii activități numai a calificativului „foarte bine“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Anticorupția, în doliu
A murit un procuror șef din DNA!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii