Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „Aproximativ 15.000 de dosare privind infracţiuni sexuale sunt în lucru la parchete”

ro

01 Aug, 2024 21:17 141 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu





Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că aproximativ 15.000 de dosare privind infracţiuni sexuale sunt în lucru la parchete în primul semestru de anul acesta, acesta fiind un fenomen în creştere ca raportare.

Alina Gorghiu afirmă într-o postare pe pagina sa de Facebook că „sesizările oricărei victime curajoase trebuie să intre rapid în circuitul de analiză.

„Anul acesta a intrat în vigoare o lege care majorează cu o treime limitele de pedeapsă pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual dacă faptele au fost săvârşite de către personalul didactic din învățământul universitar sau preuniversitar împotriva unui elev sau student”, spune Gorghiu.
 
„Tinerii trebuie să ştie: legea vă apără şi statul modifică legislaţia în continuare pentru a vă apăra şi mai bine. Să nu vă fie frică să raportaţi abuzatorii, indiferent cine sunt! Ministerul Justiţiei îşi va folosi toată expertiza şi vom sprijini cu tot ce trebuie demersurile Ministerului Educaţiei - România anunţate de ministra Ligia Deca pentru a modifica rapid legislaţia, astfel încât victimele să fie încurajate să sesizeze faptele de hărţuire sau abuz sexual. Indiferent dacă aleg să rămână anonime sau nu”, a punctat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.



 
 Ministrul Justiției, Alina Gorghiu„Încurajez fetele sau băieții să facă sesizări legat de orice abuzator“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii