Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu „Predarea lui Paul-Philippe al României se va rejudeca!“

ro

10 Jun, 2024 13:16 521 Marime text


Ministrul Justiției, Alina Gorghiu anunță că predarea lui Paul-Philippe al României se va rejudeca!
 

„Sunt în măsură să vă furnizez informații, de astăzi, de la justiția din Malta. Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca. Instanța a admis apelul formulat de parchet, a desființat hotărârea de refuz al predării și a trimis cauza la rejudecare. Acesta rămâne în arest până la pronunțarea unei soluții definitive, cererea de eliberare pe cauțiune fiind respinsă tot astăzi. Mulțumesc tuturor celor care au făcut demersurile necesare și au fost implicați în această procedură. Așteptăm etapele următoare”, a mai spus Alina Gorghiu.

 
Amintim, Paul Philipe Al Romaniei a făcut obiectul unui mandat european de arestare emis la 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.
 
În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.
 
El a fost arestat provizoriu la data de 27 iunie 2022, în Franţa, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza hotărârii judecătoreşti definitive de condamnare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Curtea Constituțională a Maltei a respins noua solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat
 
Reacția ministrului Justiției, Alina Gorghiu, în cazul fugarului Paul de România
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii