Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MINUTA Ministerul Educaţiei, obligat de instantă să achite peste 24.000 lei avocatului Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța

ro

15 Oct, 2024 16:18 236 Marime text
  • Din anul 2022, avocatul Alexandru Bajdechi este doctorand la Drept constituțional la Academia de Studii Economice din București. Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, acum avocat în București, a dat în judecată Ministerul Educației.
  • Ministerul Educației a fost obligat să plătească reclamantului Alexandru Bajdechi suma de 24.150 lei reprezentând cuantumul burselor doctorale datorate pe perioada septembrie 2023-aprilie 2024, precum şi în continuare sumele reprezentând burse doctorale datorate începând cu luna mai 2024 până la încetarea calităţii reclamantului de student-doctorand în cadrul studiilor doctorale, urmând ca sumele datorate să fie actualizate cu rata inflaţiei, la care se adaugă şi dobânda legală penalizatoare aferentă sumelor menţionate anterior.
 
Magistrații din Constanța s-au pronunțat azi, 15 octombrie, în litigiul dintre avocatul Alexandru Bajdechi și Ministerul Educației.
 
Pe rolul Curții de Apel Constanța, Secţia de contencios administrativ și fiscal, pe data de  08.04.2024, a fost înregistrat dosarul 193/36/2024 și obiectul - anulare acte administrativ cu caracter normativ Despăgubire - Ordin nr. 6901/2023. 
Părțile dosarului sunt Bajdechi Alexandru – reclamant, iar Ministerul Educației – pârât. În ședința din 15.10.2024, magistrații au admis cererea formulată de reclamantul Bajdechi Alexandru.
 
Solutia pe scurt:

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Ministerul Educaţiei invocată în ceea ce priveşte al doilea capăt al cererii ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Bajdechi Alexandru în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei.

Dispune anularea în parte a Ordinului nr. 6901/2023 emis de Ministerul Educaţiei în sensul înlăturării sintagmei "cu bursă" din art. 6 alin.1 şi a sintagmei "şi bursă" din art. 6 alin.2 din metodologia anexată, precum şi a sintagmei "locuri cu bursă" din Anexa nr. 2 a metodologiei anexate.

Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 24.150 lei reprezentând cuantumul burselor doctorale datorate pe perioada septembrie 2023-aprilie 2024, precum şi în continuare sumele reprezentând burse doctorale datorate începând cu luna mai 2024 până la încetarea calităţii reclamantului de student-doctorand în cadrul studiilor doctorale, urmând ca sumele datorate să fie actualizate cu rata inflaţiei, la care se adaugă şi dobânda legală penalizatoare aferentă sumelor menţionate anterior.

Obligă pârâtul să plătească reclamantului cheltuieli de judecată în cuantum de 350 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Constanţa, sub sancţiunea nulităţii cererii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 15.10.2024. Red.jud.REL -gref. AA“

 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii