Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miruna Pascu, din nou la Tribunalul București, în dosarul de trafic de droguri

ro

01 Jul, 2024 14:42 239 Marime text

 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Magistrații Tribunalului București au amânat pronunțarea, în faza Camerei Preliminare, privind  măsuri şi excepţii dispuse față de cei trei inculpați din dosarul de trafic de droguri.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța a amânat pronunțarea pentru data de 16.07.2024.

Dosarul a fost instrumentat de Oana Schmidt-Hăineală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Secția de combatere a traficului de droguri.
 
Matei Vlad Pascu este bănuit de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu (...) (două acte materiale din datele de 13/14.04.2023 și 18/19.08.2023), trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri (...) (fapte din noaptea de 13/14.04.2023).
 
Miruna Pascu, mama lui Matei Vlad Pascu, este suspectată de influențarea declarațiilor (...) (faptă din data de 07.09.2023) și amenințare (...) (faptă din data de 31.08.2023).
 
Asta în timp ce în sarcina lui Pascu Claudiu Mihail, tatăl lui Matei Vlad Pascu, s-a reținut nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
 
 
Matei Vlad Pascu este suspectat că ar fi „deținut în vederea consumului propriu, în noaptea de 13/14.09.2023, mai multe comprimate de oxycodonă, (drog de mare risc, aflat pe Tabelul-Anexă nr. II la Legea nr. 143/2000), și de xanax (substanță activă-alprazolam, ce face parte din Tabelul-Anexă nr. III la Legea nr. 143/2000, constituind drog de risc), la domiciliul său din (...)“.
 
Pascu Claudiu Mihail, tatăl lui Matei Vlad Pascu, este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, constând în aceea că, la data de 14.09.2023, la domiciliul său, ar fi deținut fără drept un număr de 73 cartușe vânătoare, muniție letală, de proveniență industrială și supusă autorizării potrivit Legii nr.295/2004.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Tribunalul București, termen în dosarul familiei Pascu! (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii