Monica Mariana Drumea, prim-procurorul PJ Hârșova, vizată de acțiunea disciplinară demarată de Inspecția Judiciară. Decizia CSM (MINUTA)
Monica Mariana Drumea, prim-procurorul PJ Hârșova, vizată de acțiunea disciplinară demarată de Inspecția
03 Apr, 2024 15:45
ZIUA de Constanta
1192
Marime text
- „Exercitarea acțiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinare și nu constată definitiv vinovăția judecătorului sau a procurorului cercetat disciplinar“, conform Inspecției Judiciare.
Secția pentru Procurori în materie disciplinară a admis acțiunea disciplinară demarată de Inspecția Judiciară în cazul magistratului constănțean și a decis aplicarea sancțiunii disciplinare a avertismentului.
Decizia de azi a CSM poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Curtea Supremă.
Iată minuta deciziei CSM de astăzi, 3 aprilie 2024, în dosar 12/P/2023:
„Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei Drumea Monica Mariana, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova.
În baza art. 273 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, aplică doamnei Drumea Monica Mariana, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, sancțiunea disciplinară constând în «avertisment» pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 271 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor.
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Pronunțată în ședință publică astăzi, 3 aprilie 2024“
Contactată telefonic, magistratul Monica Mariana Drumea a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu dorește să transmită un punct de vedere.
La o dată anterioară, reprezentanții Inspecției Judiciare au răspuns solicitărilor ZIUA de Constanța și au transmis următoarele:
„Fapta prim-procurorului Drumea Monica Mariana, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, care, în perioada 2019 – 2023, a încălcat, în mod repetat, obligația legală de a se abține, într-un număr de 13 dosare penale, întrunește elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute (până la data de 16.12.2022) de art. 99 lit. i) teza I)-a din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, iar, ulterior datei de 16.12.2022, prevăzute de art. 271) lit. h) teza I) –a din Legea nr. 303/2022)“.
De asemenea, reprezentanții IJ au mai făcut precizarea că „exercitarea acțiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinare și nu constată definitiv vinovăția judecătorului sau a procurorului cercetat disciplinar“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Concurs Inspecția Judiciară
Aproape 50 de procurori s-au înscris pe 10 posturi vacante la Direcția de inspecție pentru procurori din cadrul IJ! Niciunul din Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii