Municipiul Constanta cere, în continuare, 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Procesul, la Curtea de Apel
Municipiul Constanta cere, în continuare, 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Procesul,
03 Apr, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
4961
Marime text
- Conform portalului instanțelor de judecată, Municipiul Constanta prin Primar cu sed.ales av.Georgiana Raluca Trandafir are calitatea de reclamant.
- Asta în timp ce pârâții sunt: SC Polaris M. Holding SRL, Mazăre Radu-Ștefan, Martin Eduard Stelian, Tolea Tudorita, Harpalete Doru Aurelian și Drăgan (Oprea) Sorina-Laura.
- Prin Hotarârea nr. 1469/2022, Tribunalul a respins, ca fiind prescrisă, acţiunea formulată de reclamantul Municipiul Constanta prin Primar în contradictoriu cu pârâţii Sorina-Laura Drăgan (Oprea), Doru Aurelian Harpalete, Eduard Stelian Martin, Radu-Stefan Mazare, SC Polaris M. Holding SRL şi Tolea Tudorita.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins, ca fiind prescrisă, acţiunea formulată de Municipiul Constanta prin Primar prin intermediul căreia solicită în instanță 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va stabili un prim termen în perioada imediat următoare.
Conform portalului instanțelor de judecată, Municipiul Constanta prin Primar cu sed.ales av.Georgiana Raluca Trandafir are calitatea de reclamant.
Asta în timp ce pârâții sunt: SC Polaris M. Holding SRL, Mazăre Radu-Ștefan, Martin Eduard Stelian, Tolea Tudorita, Harpalete Doru Aurelian și Drăgan (Oprea) Sorina-Laura.
Prin Hotarârea nr. 1469/2022, Tribunalul a respins, ca fiind prescrisă, acţiunea formulată de reclamantul Municipiul Constanta prin Primar în contradictoriu cu pârâţii Sorina-Laura Drăgan (Oprea), Doru Aurelian Harpalete, Eduard Stelian Martin, Radu-Stefan Mazare, SC Polaris M. Holding SRL şi Tolea Tudorita.
Decizia tribunalului a fost contestată de Municipiul Constanța la Curtea de Apel Constanța.
Condamnări și achitări în Dosarul Polaris
Amintim că prin decizia penală nr. 14 din 03.02.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul Mazăre Radu Ștefan, la data faptelor primar al municipiului Constanța, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și conflict de interese în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel, la data faptelor om de afaceri, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de complicitate la luare de mită.
Dispune achitarea inculpaților Martin Eduard Stelian, S.C. Polaris M Holding S.R.L., Stan Gabriel Marius, Tolea Tudorița, Harpalete Doru Aurelian, Pavel Alina, Mutalâp Ghiulnihal și Oprea Sorina Laura, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există, faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
Dispune confiscarea de la inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel a câte 3.416.371,02 lei fiecare.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă U.A.T. Municipiul Constanța față de inculpați.
Obligă pe inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel la plata către stat a sumei de câte 10.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare.
Definitivă
Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 07 decembrie 2015, vezi comunicat nr. 1934/VIII/3 din 09 decembrie 2015.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
UPDATE
Teii tăiați de pe Ferdinand au umplut paharul? Felicia Ovanesian a demisionat din funcția de city-manager al municipiului Constanța!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii