Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:42 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța, obligat să vândă mii de metri pătrați de teren în Mamaia! (MINUTA) Iată cine sunt cumpărătorii

ro

05 Apr, 2023 00:00 7653 Marime text
  • Instanța a obligat Municipiul Constanța prin Primar „la vânzarea către reclamante, în indiviziune, la preţul de 920.357 lei, a suprafeţei totale de 3.530 mp teren (în acte), respectiv 3.496 mp (în teren), identificată cu nr. cadastral 220686, nr. cadastral vechi 133378, individualizată potrivit raportului de expertiză tehnică judiciară topografică, întocmit de expert ing. Boicu Costel, suprafaţă aferentă activelor Hotel Lido şi Restaurant Lido din staţiunea Mamaia“.
  • În cauză, reclamante sunt firmele Horest Lido-Mar SRL și SC Rocris SRL, ambele societăți private fiind reprezentate de firma de avocatură constănțeană Ovanesian și Toxin SCA.
  • Tot la Secția a II-a Civilă a Tribunalului se desfășoară și procesul în care Municipiul Constanța prin Primar a chemat în judecată, la rândul său, societățile Horest Lido-Mar SRL, Rocris SRL, dar și Mamaia SA, în dosarul 6551/118/2021, având ca obiect acțiune în constatare și vizând, de asmenea, terenului de 3.530 mp din Mamaia aferent Hotelului și Restaurantului Lido.
Nu mai puțin de 920.357 de lei, „cu plata preţului în rate, pe durata a 3 ani“.
 
Acesta este prețul stabilit de judecătorii Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța pentru vânzarea terenului aferentă activelor Hotel Lido și Restaurant Lido, decizia putând fi atacată în apel.
 
Instanța a obligat Municipiul Constanța prin Primar la vânzarea terenului, în dosarul 3318/118/2018, având ca obiect „obligația de a face“.
 
În cauză, părți sunt Horest Lido-Mar SRL și SC Rocris SRL, în calitate de reclamanți, ambele societăți private fiind reprezentate de firma de avocatură constănțeană Ovanesian și Toxin SCA.
 
De partea cealaltă, Municipiul Constanța prin Primar are calitatea de pârât.
 
În minuta deciziei pronunțate de Tribunal ieri, 4 aprilie 2023, se arată că instanța „admite cererea de chemare în judecată, modificată, formulată de reclamantele Horest Lido – Mar S.R.L. şi Rocris S.R.L., în contradictoriu cu pârâta Municipiul Constanţa prin Primar S.R.L“.
 
În continuare, instanța „obligă pârâta (nr., Municipiul Constanța prin Primar) la vânzarea către reclamante, în indiviziune, la preţul de 920.357 lei, a suprafeţei totale de 3.530 mp teren (în acte), respectiv 3.496 mp (în teren), identificată cu nr. cadastral 220686, nr. cadastral vechi 133378, individualizată potrivit raportului de expertiză tehnică judiciară topografică, întocmit de expert ing. Boicu Costel, suprafaţă aferentă activelor Hotel Lido şi Restaurant Lido din staţiunea Mamaia, jud. Constanţa, categoria de folosinţă curţi – construcţii, în condiţiile H.C.L.M. nr. 37/31.01.2002 cu privire la metodologia privind vânzarea bunurilor imobile aparţinând domeniului privat al mun. Constanţa, cu plata preţului în rate, pe durata a 3 ani“.
 
Totodată, instanța „obligă pârâta (nr., tot Municipiul Constanța prin Primar) la plata către reclamanta Horest Lido – Mar S.R.L. a sumei de 11.534,78 lei, reprezentând cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru, onorariu expert şi onorariu avocat)“.

 
Nu în ultimul rând, judecătorii „obligă pârâta (nr., Municipiul Constanța prin Primar) la plata către reclamanta Rocris S.R.L. a sumei de 11.533,78 lei, reprezentând cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru, onorariu expert şi onorariu avocat)“.
 
Potrivit minutei, Tribunalul „obligă reclamantele la plata a câte 3.751,78 lei fiecare, reprezentând diferenţă taxă judiciară de timbru. Executorie în ceea ce priveşte diferenţa de taxă de timbru. Dispune comunicarea hotărârii către organele de executare ale U.A.T. mun. Constanţa, în vederea executării creanţei având ca obiect diferenţa de taxă judiciară de timbru“.
 
Decizia poate fi atacată cu apel în 30 zile de la comunicare.
 
Dacă va fi declarat apel, cazul va ajunge în atenția instanței de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 

Al doilea proces vizând terenul
 
Pe de altă parte, este de menționat că, în paralel cu acest dosar, tot la Secția a II-a Civilă a Tribunalului se desfășoară și procesul în care Municipiul Constanța prin Primar a chemat în judecată, la rândul său, societățile Horest Lido-Mar SRL, Rocris SRL, dar și Mamaia SA, în dosarul 6551/118/2021, având ca obiect acțiune în constatare și vizând, de asmenea, terenului de 3.530 mp din Mamaia aferent Hotelului și Restaurantului Lido.
 
În această cauză, la termenul din luna martie, instanța a admis cererea probatorie a reclamantului Municipiul Constanța, reprezntat prin Primarul Municipiului Constanța și a dispus efectuarea unui nou raport de expertiză tehnică.
 
Astfel, judecătorii au dispus „efectuarea unui nou raport de expertiză tehnică, de către un colectiv de trei experţi, având drept obiective identificarea terenului şi a construcţiilor înstrăinate prin Contractul nr. 367/2011, stabilirea contravalorii dreptului de folosinţă aferent imobilului în litigiu, situat în Mamaia, compus din teren în suprafaţă de 3.530 m.p. Hotel şi Restaurant Lido, pentru o perioadă de trei ani anterior introducerii cererii de chemare în judecată, cu evaluarea lunară a lipsei de folosinţă, prin utilizarea criteriilor reglementate de Normele de aplicare a O.G. nr. 88/1997“.
 
Următorul termen în acest proces a fost fixat pentru data de 26 aprilie 2023.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța, precizări în legătură cu vânzarea terenului în suprafață de 854 mp, situat în stațiunea Mamaia
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii