Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:47 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neptun Olimp SA și-a chemat în instanță fosta conducere! Printre cei dați în judecată, deputatul Marius Horia Țuțuianu și Cătălin Mihail Caracostea

ro

01 Aug, 2022 00:00 3335 Marime text

 
  • Societatea Neptun Olimp SA solicită obligarea în solidar a pârâților (Marius Horia Țuțuianu, Cătălin Mihail Caracostea,  Darius Georgel Vodă, Anca Laura Ionescu, Dragoș Călin și Mihail Voicu) la plata sumei de 347.991 de lei, reprezentând, conform acțiunii de chemare în judecată „paguba cauzată patrimoniului societății întrucât societatea Neptun Olimp SA a fost obligată a achita la bugetul de stat dobânzi și penalități de întârziere în sumă de 347.991 de lei, urmare a neachitării în termenul legal al dividentelor aprobate de adunarea generală ordinară a acționarilor în sumă de 438.552 de lei, către Ministerul Turismului“.
 
 
Societatea Neptun Olimp SA, cu sediul în Neptun, județul Constanța, reprezentată prin director general Mihăiță Giani Vatuiu, și-a chemat în instanță fosta conducere!
 
Este vorba despre dosarul cu numărul unic 3391/118/2022, unde, conform portalului instanțelor de judecată, SC Neptun Olimp SA are calitatea de reclamant, în timp ce pe lista pârâților se află: Marius Horia Țuțuianu, în prezent deputat PSD, fost președinte al Consiliului Județean Constanța și fost președinte al Consiliului de Administrație al SC Neptun Olimp SA, Cătălin Mihail Caracostea, din Constanța, fost director general al operatorului economic, în prezent angajat al Primăriei Constanța, precum și foști membri în CA-ul Neptun Olimp SA, respectiv: Darius Georgel Vodă, din Lugoj, Anca Laura Ionescu, din București, Dragoș Călin, din Brașov, și Mihail Voicu, din București.


 
Pe scurt și potrivit celor aflate la instanță, societatea Neptun Olimp SA solicită obligarea în solidar a pârâților (Marius Horia Țuțuianu, Cătălin Mihail Caracostea,  Darius Georgel Vodă, Anca Laura Ionescu, Dragoș Călin și Mihail Voicu) la plata sumei de 347.991 de lei, reprezentând, conform acțiunii de chemare în judecată „paguba cauzată patrimoniului societății întrucât societatea Neptun Olimp SA a fost obligată a achita la bugetul de stat dobânzi și penalități de întârziere în sumă de 347.991 de lei, urmare a neachitării în termenul legal al dividentelor aprobate de adunarea generală ordinară a acționarilor în sumă de 438.552 de lei, către Ministerul Turismului“.
 
De asemenea, societatea Neptun Olimp SA solicită obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată ocazionate cu acest litigiu, respectiv taxa judicairă de timbru, onorarii experți, avocați etc.
 
Detaliat
 

În cererea de chemare în judecată, societatea Neptun Olimp SA arată că, „prin Dispoziția Obligatorie nr. 352/17.10.2019, înregistrată la Neptun Olimp SA, sub nr. 1866/23.10.2019, emisă de Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Serviciul Inspecție Economico Financiară Galați, s-a dispus în sarcina societății Neptun Olimp SA măsura nr. 5 care prevede următoarele:
 
«Conducerea societății Neptun Olimp SA va întreprinde următoarele:
 
  • Va vira la bugetul general consolidat suma de 438.552 de lei reprezentând dividende repartizate și nevirate către Ministerul Turismului succesorul în drepturi și obligații al MDRT;
  • Va calcula dobânzi și penalități de întârzire, conform art. 22, alin. 1 și 2 din OUG nr. 94/2011 privind organizarea și funcționarea înspecției economic-financiare, pentru perioada cuprinsă între data de 31.05.2019 (dată până la care au fost calculate de echipa de control) și data la care se va efectua plata sumei de 438.552 lei.
  • Va vira la bugetul conbsolidat întreaga sumă reprezentând dobânzi și penlități de întârziere, compusă din suma de 347.991 lei (dobânzi și penalități calculate de echipa de control până la data de 31.05.2019), precum și din suma rezultată urmare calculării accesoriilor efectuată de operatorul economic pentru perioada cuprinsă între data de 31.05.2019 și data efectuării plății.
  • Va înștiința Ministerul Turismului precum și acționarii cu privire la cuantumul dividendelor și a dobânzilor și penalităților de întârziere ce au fost virate la bugetul general consolidat așa cum prevede art.1, alin. 4 din OUG nr. 64.2001 privind repartizarea profitului la societățile naționale, companii naționale și societăți comerciale cu capital integral sau majoritar de stat.
  • Va proceda la recuperarea de la persoanele responsabile a sumei de 347.991 de lei la care se adaugă și uma rezultată urmare calculării accesoriilor efectuată de operatorul economic pentru perioada cuprinsă între data de 31.05.2019 și data efecetării plății, reprezentând paguba cauzată patrimoniului societății de plata dobânzilor și penalotăților de întârziere, pe care societatea a fost obligată să le achite urmare nevirării în termenul legal a dividendelor în sumă de 438.552 lei către Ministerul Turismului»“.
 
În continuare, tot potrivit cererii de chemare în judecată, se arată că „persoanele responsabile de paguba constatată sunt următoarele:
 
  • Membrii Consiliului de Administrație al SC Neptun Olimp SA care au semnat decizia nr. 7/5.08.2015, respectiv: Marius Horia Țuțuianu- președinte CA, Darius Georgel Vodă – membru, Anca Laura Ionescu – membru, Dragoș Călin – membru, Mihail Voicu -  membru, directorul general al operatorului economic la data de 5.08.2015, Cătălin Mihail Caracostea“.
 
Dispoziția Obligatorie nr. 352/17.10.2019 emisă de DGRFP Galați a fost contestată de societatea Neptun Olimp SA, prin formularea unei plângeri prealabile împotriva acesteia.
 
Plângerea a fost soluționată de Ministerul Finanțelor Publice – Serviciul de soluționare a plângerilor prealabile și a contestațiilor prin Decizia nr. 45/P/26.09.2019, în sensul respingerii acesteia.

 
În continuare, Dispoziția Obligatorie nr. 352/17.10.2019 a fost contestată la Tribunalul Constanța, dosar 577/118/2020.
 
Prin Hotarârea nr. 1110/2022, din 21 iulie 2022, Tribunalul Constanța a respins cererea Neptun Olimp SA, ca neîntemeiată.
 
Decizia Tribunalului nu este una definitivă!
 
Contactat telefonic, Marius Horia Țuțuianu, în prezent deputat PSD, fost președinte al Consiliului de Administrație al SC Neptun Olimp SA, nu a dorit să facă declarații pe marginea acestui subiect. 
 
Am încercat, totuși, să obținem un punct de vedere cu privire la acest dosar și de la Cătălin Mihail Caracostea, din Constanța, fost director general al operatorului economic, în prezent consilier pe achiziții publice în cadrul Primăriei Constanța.
 
Demersul nostru nu a fost posibil deoarece la numărul de telefon al lui Cătălin Mihail Caracostea a răspuns fratele său, care ne-a comunciat că fratele său este plecat din țară, în concendiu. 
 
În cazul în care persoanele menționate vor dori să transmită un punct de vedere cu privire la dosarul 3391/118/2022, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
S-a trezit din somn deputatul Horia Țuțuianu și îi atribuie ironic primarului Chițac eticheta de rege al „ospitalității“ care taxează cu 94 de lei/zi parcarea în Mamaia
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii