Noi procese, deschise la Tribunalul Constanța Alți angajați își cer drepturile salariale din partea unor firme care au legături cu Gabriel Comănescu
Noi procese, deschise la Tribunalul Constanța: Alți angajați își cer drepturile salariale din partea unor
26 Mar, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
526
Marime text



Noi procese au fost deschise la Tribunalul Constanța, marți, 25.03.2025, care au ca obiect calculul drepturilor salariale.
Doi angajați își cer drepturile salariale din partea unei societăți controlate, în trecut, de omul de afaceri Gabriel Comănescu - SEA PROTECT GROUP SRL, iar într-un alt dosar, unul dintre reclamanți a chemat în instanță o altă firmă care în care afaceristul menționat anterior este asociat, respectiv SPG ARCHIVATOR SRL.
Vorbim despre următoarele dosare:
- Dosarul cu numărul unic 1480/118/2025, în care TINTAREANU MARIAN își cere drepturile salariale din partea SC SEA PROTECT GROUP SRL.

- Dosarul cu numărul unic 1481/118/2025, în care IANCU LILIAN DRAGOMIR își cere drepturile salariale din partea SC SEA PROTECT GROUP SRL.

- Dosarul cu numărul unic 1482/118/2025, în care IANCU LILIAN DRAGOMIR își cere drepturile salariale din partea SC SPG ARCHIVATOR SRL.

Deocamdată, în niciunul dintre dosare nu a fost fixat termen de judecată.
Despre Sea Protect Group SRL
Societatea a fost înființată în anul 2012, cu sediul social în municipiul Constanța. Asociați în firmă sunt GVC Investment Company LTD, cu sediul în Cipru, care deține 95,24% din capitalul social, și Lucian Claudiu Crăiță, care deține 4,76% din capitalul social. Cel din urmă este și administratorul societății.
Potrivit termene.ro, în anul fiscal 2023, firma a raportat 93 de salariați, o cifră de afaceri de 11.158.541 lei și o pierdere 21.17 lei și datorii de 32.503.555 lei.
Potrivit termene.ro, Sea Protect Group SRL este acționar în SPG Archivator SRL Constanța (deținută de Sea Protect Group SRL, cu 99% din capitalul social, și Comanescu Gabriel Valentin, cu 1% din capitalul social), în SPG Emergencies SRL Constanța (deținută de Comanescu Gabriel Valentin, cu 51% din capitalul social și Sea Protect Group SRL, cu 49% din capitalul social), SEA Protect Group Fire SRL Constanța (deținută de Lucian Claudiu Crăița, cu 5% din capitalul social, și Investment Company LTD, cu sediul în Cipru, cu 95% din capitalul social), precum și în SEA Protect Group Training SRL Constanța (deținută de Crăiță Lucian Claudiu, cu 80% din capitalul social și SEA Protect Group SRL, cu 20% din capitalul social).
Reamintim că în Adunarea Generală a Asociaţilor din 15.12.2016 a fost aprobată cesiunea, la valoarea nominală, a unui număr de 19 părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare, reprezentând 90,48% din capitalul social, deținute de Gabriel Valentin Comănescu către asociatul GVC Investment Company Ltd. În urma cesiunii, Gabriel Valentin Comănescu a pierdut calitatea de asociat al firmei şi a renunţat la orice pretenţii ce decurg din calitatea de asociat asupra patrimoniului.
Ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra părţilor sociale, capitalul social al firmei va rămâne neschimbat, în cuantum de 210 lei, fiind divizat în 21 de părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare, distribuit între asociaţi după cum urmează: GVC Investment Company Ltd va deţine un număr de 20 de părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei, reprezentând 95,24% din capitalul social, în timp ce Lucian Claudiu Crăiţă va deţine o parte socială, în valoare nominală de 10 lei, reprezentând 4,76% din capitalul social al societăţii. Hotărârea nr. 3/15.12.2016 a Adunării Generale a Asociaţilor SC SC SEA Protect Group SRL a fost publicată în Monitorul Oficial.
Despre SPG ARCHIVATOR SRL
Societatea SPG ARCHIVATOR SRL a fost înființată în anul 2014, are sediul social pe Șoseaua Incinta Port, Dana 34, Constanța și are ca obiect de activitate „Activități ale bibliotecilor și arhivelor”.
Potrivit Termene.ro, 99% din acțiuni este deținută de Sea Protect Group SRL, în timp ce 1% sunt deținute de asociatul Gabriel Comănescu. Ca administrator figurează Crăiță Lucian Claudiu.
În anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 544.851 lei și o pierdere de 28.483 lei cu 8 angajați.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Nou proces, la Tribunalul Constanța Trei firme controlate de Gabriel Comănescu, chemate în judecată, de un angajat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii