Notar public din Constanța, condamnat definitiv! (RECHIZITORIU)
Notar public din Constanța, condamnat definitiv! (RECHIZITORIU)
27 May, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
12425
Marime text
- Pe scurt, conform rechizitorului, cercetările efectuate au stabilit că inculpata nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Oprire“ și ar fi pătruns în intersecție, în împrejurările în care semaforul se afla în funcține pe culoarea galben intermitent.
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a menținut decizia Curții de Apel Constanța prin care Luana Băniță, notar public în cadrul Camerei Notarilor Publici din Constanța, suspectată de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, a fost condamnată, prin Hotarârea nr. 96/2021, din 15.09.2021, la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare.
Decizia Curții Cupreme este definitivă!
Minută
Detalii soluţie: Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Băniţă Luana împotriva sentinței penale nr. 96/P din 15 septembrie 2021, pronunțate de Curtea de Apel Constanţa – Secția penală și pentru cauze penale cu minori și de familie. Obligă apelanta inculpată la plata sumei de 1460 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 25 mai 2022.
În rechizitoriul întocmit (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa arată, printre altele, că „la data de 18 ianuarie 2020, ora 20.30, polițiștii rutieri, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au deplasat dinspre strada Izvor către strada Dezrobirii, și ajungând în intersecția străzii Soveja cu Baba Novac, au constatat producerea unui accident rutier soldat cu avarierea a două autoturisme, respectiv auto marca Seat Ibiza și auto marca VW Passat“.
„În urma identificării conducătorilor celor două auto a rezultat că inculpata B.L. a condus auto marca Seat, iar martorul M.A.C. a condus auto marca VW Passat. Ambii conducători auto au prezentat lucrătorilor de poliție documentele de identitate și cele ale autoturismelor, rezultând că aceștia sunt deținători au permiselor de conducere valabile la momentul depistării“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.
Pe scurt, conform rechizitorului, cercetările efectuate au stabilit că inculpata nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Oprire“ și ar fi pătruns în intersecție, în împrejurările în care semaforul se afla în funcține pe culoarea galben intermitent.
„Autoturismul condus de inculpată a intrat în coliziune cu autoturismul VW (...) ce se depalsa pe drum cu prioritate. Întrucât din discuțiile purtate cu inculpata B.L., lucrătorii de poliție au constatat că susnumita emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest Drager, constatându-se la ora 02.37 valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului nr. 00480. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest și conducătorul autoturismului marca VW Passat (...), rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului nr. 00481, recoltat la ora 02.47“, potrivit rechizitoriului.
„Inculpata a precizat în cursul declarațiilor consemnate că a consumat vin de casă, respectiv două pahare de aproximativ 250-300 ml, în intervalul 20.30 – 01.00. În apărare, inculpata susține că s-a simțit aptă de a conduce în noaptea de 18.01.2020 și întrucât pe bancheta autoturismului se afla covorul mamei sale a intenționat să îl transporte la domiciliu, urmând să se deplaseze cu autoturismul pe străduțe pentu a evita traficul. Inculpata recunoaște și regretă fapta penală ce i se reține în sarcină, respectiv comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice“, se mai arată în cercetarea procurorilor.
Tot potrivit rechizitoriului, inculpata, prin apărător, a formulat și depus o cerere de încheiere a unui acord de recunoaștere a vinovăției, însă solicitarea a fost respinsă.
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Examen de definitivat pentru ocuparea posturilor de notar public. Ce locuri sunt vacante în județul Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii