Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou termen la Judecătoria Constanța în dosarul în care Stila Sarafu este acuzat de hărțuire

ro

17 Oct, 2024 10:32 263 Marime text
Sarafu Stila

Un nou termen are loc laJudecătoria Constanța astăzi, 17.10.2024, în dosarul în care Stila Sarafu este acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice, hărţuire și violarea sediului profesional.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 513/212/2021, ieri, magistrații au stabilit ca pronunțarea să aibă loc astăzi.
 

Oricare va fi decizia instanței, aceasta va putea fi contestată.
 
În cauză, potrivit datelor oficiale, părțile vătămate sunt: Done Maria, Ceară Alexandra și Dovi Import Export SRL.
 
În proces, Stila Sarafu este acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice (fapte din 24 octombrie 2020), hărţuire și violarea sediului profesional (faptă din 31 octombrie 2020).
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cercetările fiind finalizate prin rechizitoriul nr. 494/P/2020 emis la data de 06 ianuarie 2021.
 
Prin actul de sesizare, în sarcina inculpatului se reţin următoarele: - în perioada aprilie - octombrie 2020, a efectuat apeluri telefonice și acte de comunicare frecvente, care prin modalitatea de comitere, prin publicarea unor fotografii trucate cu un conţinut insultător la adresa acesteia in social media, si care acte, prin insistenta lor si prin modalitatea de comitere - mai sus descrisa - i-au cauzat o stare de temere persoanei vătămate, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de hărțuire, prev. de art. 208 alin.2 Cod - în perioada 24.10.2020 – 05.11.2020, a urmărit fără drept și interes legitim persoana vătămată, in trafic si in locurile frecventate de aceasta persoana, căreia i-a supravegheat locuința și alte locuri pe care știa că respectiva le frecventează, comportându-se in consecinţa agresiv ( efectuând – în repetate rânduri - manevre de şicanare în trafic prin apropierea la mică distanţă de autoturismul persoanei vătămate cu un autoturism marca Ranger Rover; oprind în aceleaşi locaţii cu persoana vătămată şi blocându-i portiera pentru a nu putea coborî, şi aruncând cu ouă când a deschis geamul din dreptul şoferului; parcând autoturismul în dreptul blocului în care locuia persoana vătămată, ocazie cu care, în prezenţa unor prieteni de-ai săi, i-ar fi adresat injurii şi gesturi obscene) cu aceasta în maniera descrisă mai sus, interval în care a comunicat cu persoana hartuita cu o frecvență și un conținut care, coroborat cu actele de urmărire repetată, au creat persoanei vătămate o stare de temere continuă, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de hărțuire, prev. de art. 208 alin.1 și 2 Cod penal. - la data de 24.10.2020, în jurul orei 17.40 în public (în timp ce persoanele vătămate se aflau în zona restaurantului madame (...) şi Crazy, din Constanța), a comis de acte (ce au constat în aceea că a aruncat cu tort şi cu apă în persoana vătămată, a tras-o de păr şi a ameninţat-o cu acte de violenţă în timp ce prietenii acestuia filmau) ce au adus atingere gravă persoanelor vătămate, a demnității acestora (ulterior postând clipul video înregistrat pe siturile de socializare), ocazie cu care s-a tulburat ordinea și liniștea publică, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cod penal. - Pătrunderea fără drept în data de 31.10.2020, prin escaladarea pridvorului de acces – în sediul persoanei juridice -întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de violarea sediului profesional, prev. de art. 225/1 Cod penal.
 
Surse documentare: Portalul Instanțelor de Judecată și Rejust.ro
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datel or cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Începe procesul lui Stila Sarafu!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii